Agiolax Madaus granulaat

Agiolax Madaus granulaat is een plantaardig laxeermiddel.

 29,80
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Agiolax Madaus granulaat

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

De actieve bestanddelen van Agiolax behoren tot een groep geneesmiddelen met de naam laxantia (middelen die de stoelgang bevorderen). Agiolax is een plantaardig laxeermiddel, dat de werking van de darm op twee verschillende wijzen stimuleert. De plantago ovata zaden en schillen mengen zich met de darminhoud en nemen water op, zodat het totale volume van de darminhoud toeneemt. De sennavruchten hebben een direct stimulerende werking op de darmwand.

Te gebruiken bij

  • De kortdurende behandeling van verstoppingen (obstipatie/constipatie).

Gebruiksadvies

Neem dit geneesmiddel altijd precies in zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. U mag het product niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen.

Tenzij anders voorgeschreven door uw arts neemt u Agiolax als volgt in:
Neem 2 maal daags 1 à 2 zakjes (2 maal daags 5 à 10 gram (1 à 2 maatlepels))

Wijze van gebruik:
’s Ochtends: Neem de voorgeschreven hoeveelheid Agiolax voor het ontbijt met een glas koud water in.
’s Avonds: Neem de voorgeschreven hoeveelheid Agiolax na het eten met een warme vloeistof, bijv. thee, in. Niet kauwen. Drink tijdens het gebruik van Agiolax 1,5 tot 2 liter water per dag.

Agiolax is bestemd voor kortdurende behandeling van obstipatie. Een frequentie van 2 à 3 maal per week is normaliter voldoende voor een goed resultaat. De behandeling moet zo kort mogelijk zijn. U mag Agiolax niet langdurig gebruiken zonder een arts te raadplegen. Agiolax mag niet langer dan 2 weken ingenomen worden, tenzij onder medisch toezicht. De aangegeven dosis niet overschrijden. In geval u bemerkt dat Agiolax te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Bijwerkingen

Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken.

Immuunsysteemaandoeningen
Overgevoeligheidsreacties (jeuk (pruritus)), huiduitslag met hevige jeuk (netelroos) en vorming van bultjes (galbulten), lokale of gegeneraliseerde huiduitslag (exanthema) kunnen optreden.

Maagdarmstelselaandoeningen
Tijdens behandeling met Agiolax kunnen buikpijn en spasmen en vloeibare ontlasting optreden, in het bijzonder bij patiënten met prikkelbare dikke darm. Echter, deze symptomen kunnen over het algemeen ook optreden als gevolg van individuele overdosering.

In dergelijke gevallen is verlaging van de dosering noodzakelijk. Kans op verstopping van de slokdarm of darm, vooral bij inname met te weinig vocht.

Chronisch gebruik kan aanleiding geven tot overmatig verlies van water en elektrolyten (in het bijzonder kalium), eiwit in de urine (albuminurie), bloed in de urine (hematurie), spierzwakte, gewichtsverlies, en beschadigingen van de zenuwen in de wand van de darmen (plexus myentericus) wat in sommige gevallen kan leiden tot blijvende stoornissen in de darmbeweging (peristaltiek).

Bovendien kan chronisch gebruik verkleuring van het darmslijmvlies (pseudomelanosis coli) veroorzaken, die meestal verdwijnt wanneer de patiënt stopt met het innemen van het middel. Geel of rood-bruine (pH-afhankelijke) verkleuring van de urine door metabolieten kan optreden tijdens de behandeling. Er is geen pathologische significantie voor dit fenomeen. Rectale bloedingen of het uitblijven van darmmotiliteit na gebruik van een laxeermiddel kunnen duiden op een ernstige aandoening. Stop direct met het gebruik van Agiolax en raadpleeg een arts.

Interacties

Agiolax verandert de doorstroomsnelheid in de darm en kan de opname van andere geneesmiddelen beïnvloeden. Derhalve dienen andere geneesmiddelen 1 à 2 uur vóór Agiolax ingenomen te worden. Het kaliumverlies veroorzaakt door andere middelen kan worden versterkt.

Zwangerschap / Borstvoeding

Agiolax kan tijdens de zwangerschap worden gebruikt indien het klinisch noodzakelijk wordt geacht, dat wil zeggen als alleen een aanpassing van het dieet niet voldoende is.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet wanneer:

  • acute maag darm problematiek ervaart 
  • bij kinderen jonger dan 12 jaar 

Samenstelling

De werkzame stoffen in dit middel zijn Plantago ovata zaden, Plantago ovata schillen en Sennavruchten. Eén zakje / eén maatlepel Agiolax bevat 2,6 gram Plantago ovata zaden, 0,11 gram Plantago ovata schillen en 0,34-0,66 gram Sennavruchten overeenkomend met 15 mg sennosiden berekend als sennoside B.

De andere stoffen in dit middel zijn karwij-olie, salvia-olie, pepermuntolie, arabische gom (E414), talk (E553), saccharose, rood ijzeroxide (E 172), geel ijzeroxide (E 172), zwart ijzeroxide (E 172) en paraffine.

Beïnvloedt rijvaardigheid

Er zijn geen gegevens bekend over de invloed van Agiolax op de rijvaardigheid en de bekwaamheid om machines te gebruiken. Een effect is echter niet waarschijnlijk.

Bevat

saccharose

Inhoud

1000 gram

Verpakkingsvorm

Pot

Meer informatie

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel? 

  • Wanneer u langdurig last heeft van verstopping. Gebruik Agiolax niet langdurig zonder uw arts te raadplegen.
  • De aangegeven dosering mag niet worden overschreden.
  • Bij bejaarden.
  • Bij patiënten met hartfalen of onvoldoende werking van de nieren (nierinsufficiëntie).
  • Bij patiënten die één van de volgende geneesmiddelen innemen: middelen die de pompkracht van het hart beïnvloeden (hartglycosiden), middelen tegen hartritmestoornissen (antiaritmica), middelen die de QT tijd verlengen, plasmiddelen (diuretica), bijnierschorshormonen (corticosteroïden) en drop.
  • Langdurig gebruik van Agiolax kan lijden tot een verminderde darmfunctie en afhankelijkheid. Senna preparaten dienen dan ook alleen te worden gebruikt als het gewenste effect niet kan worden bereikt door middel van dieetmaatregelen of door toediening van bulkvormers.
  • Indien Agiolax wordt gebruikt door incontinente patiënten dienen de incontinentie pads vaker te worden verwisseld ter voorkoming van langdurig contact tussen de huid en de faeces.

Merk

Hoe te bewaren

Bewaren beneden 30 °C. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen