Geneesmiddelen

Advies bij keuze van laxeermiddel

Bij acute verstopping (een paar dagen geen ontlasting) zijn de laxeermiddelen lactulose en macrogol eerste keus. Bisacodyl en natriumlaurylsulfaatacetaat (Microlax) kunnen worden ingezet als lactulose of macrogol onvoldoende helpt. Bij chronische verstopping kunt u de Plantago ovata (psylliumvezels) of sterculiagom (Normacol) gebruiken.

4 Producten
Terug naar boven

Geneesmiddel bij verstopping

Verstopping of obstipatie is een akelig probleem. U kunt al veel doen door voldoende te drinken, vezelrijk te eten, voldoende te bewegen en naar het toilet te gaan wanneer u aandrang voelt, kunt u verstopping vaak voorkomen en verhelpen. Als dit alles niet helpt zijn er ook geneesmiddelen die wellicht kunnen helpen.

Het verschil tussen verstopping en een normale stoelgang

Wat is nu precies een normale stoelgang? De meeste mensen denken dat ze in ieder geval een keer per dag naar het toilet moeten gaan, maar dat is niet juist. Ieder mens heeft een ander ritme. Dat kan variëren van vier keer per dag tot drie keer per week. Bij minder dan twee keer per week en harde vaak pijnlijke ontlasting gedurende een periode langer dan drie maanden, spreken we van obstipatie.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen