Aleve Feminax 275 mg

Speciaal bij menstruatiepijn. Aleve Feminax werkt tot wel 12 uur lang.

 4,05
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Aleve Feminax 275 mg

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Aleve Feminax bij menstruatiepijn 275 is speciaal ontwikkeld om de oorzaak van menstruatiepijn aan te pakken. Het zorgt ervoor dat de hoeveelheid prostaglandines niet te hoog oploopt. Uw menstruatie gaat ongehinderd door, maar buikkramp, rugpijn en hoofdpijn zullen uw plannen niet meer in de war gooien, zodat u weer alles kunt doen wat u van plan was.

Te gebruiken bij

 • Menstruatiepijn: buikkramp, rugpijn en hoofdpijn

Dosering

Bij menstruatiepijn bedraagt de aanvangsdosering 2 tabletten. De tabletten innemen bij het begin van de bloeding of wanneer de pijnlijke krampen ontstaan, mits u uit ervaring weet dat ze samenhangen met de komende menstruatie. Daarna kan, indien nodig, na 8-12 uur 1 tablet worden ingenomen tot de klachten voorbij zijn.

Gebruiksadvies

De tabletten met een ruime hoeveelheid water of melk innemen, bij voorkeur tijdens of onmiddellijk na de maaltijd. Gebruik Aleve Feminax bij menstruatiepijn 275 niet langer dan 10 dagen zonder een arts te raadplegen.Wordt niet aanbevolen bij kinderen onder de 12 jaar.

Bijwerkingen

De meest gemelde bijwerkingen zijn: maagzuur, misselijkheid, onprettig gevoel in de buikstreek, verstopping, oedeem (gezwollen enkels en voeten), benauwdheid, hoofdpijn, duizeligheid, oorsuizen, slaperigheid, licht gevoel in het hoofd, kleinvlekkige bloedingen in de huid of het slijmvlies, versterkte bloedingsneiging, huiduitslag en jeuk. Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen.

Interacties

Gebruik van Aleve Feminax bij menstruatiepijn 275 kan:

 • de werking van bepaalde antistollingsmiddelen, antidiabetesmiddelen versterken, 
 • de werking van bepaalde middelen tegen verhoogde bloeddruk (bètablokkers, en ‘plastabletten’) verminderen, 
 • de uitscheiding van lithiumpreparaten (tegen zenuwziekten) vertragen. 

Gelijktijdig gebruik met een hoge dosis heparine (of afgeleide ervan) wordt afgeraden.                        

Gebruik van Aleve Feminax bij menstruatiepijn 275 in combinatie met methotrexaat (o.a. tegen reuma), ACE-remmers (tegen o.a. verhoogde bloeddruk), ciclosporine (tegen auto-immuunziekten) of andere pijnstillende en ontstekingsremmende middelen wordt ontraden, omdat naproxennatrium de kans op bijwerkingen van deze middelen vergroot. Bij gelijktijdig gebruik van probenicide (tegen jicht) kan de uitscheiding van naproxennatrium worden vertraagd.

Vertel uw arts of apotheker wanneer u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder voorschrift kunt verkrijgen.

Zwangerschap / Borstvoeding

Niet gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet:

 • wanneer u lijdt aan een inwendige bloeding (bijvoorbeeld maag-, darm- of hersenbloeding)
 • wanneer u een maag- of darmzweer, ontsteking van het maagslijmvlies of maagpijn heeft
 • wanneer u een verhoogd bloedingsrisico heeft of behandeld wordt met antistollingsmiddelen
 • wanneer u ooit een allergische reactie heeft vertoond, zoals astma, loopneus of jeuk, bij gebruik van acetylsalicylzuur, ibuprofen of andere pijnstillende en ontstekingsremmende geneesmiddelen (NSAID’s)
 • wanneer u lijdt aan ernstig hartfalen

 

Samenstelling

Naproxennatrium, microcristallijne cellulose, magnesiumstearaat, polyvinylpyrolidon, talk, polyethyleenglycol 8000, titaandioxide (E171), hypromellose (E464) en indigokarmijn (E132)

Beïnvloedt rijvaardigheid

In geval van duizeligheid bij het gebruik van Aleve Feminax wordt het besturen van een motorrijtuig en het verrichten van mogelijke gevaarlijke en oplettendheid vereisende werkzaamheden afgeraden.

Inhoud

12 tabletten

Verpakkingsvorm

Doordrukstrip

Meer informatie

 Wees extra voorzichtig met Aleve Feminax bij menstruatiepijn 275

 • wanneer u hoge bloeddruk of hartaandoeningen heeft 
 • wanneer u een infectie heeft 

Merk

Aleve

Sterkte

275 mg

Hoe te bewaren

Aleve Feminax bij menstruatiepijn 275 buiten het bereik en zicht van kinderen houden. Bewaren beneden 30ËC. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen