Pinex met aardbeiensmaak 24mg/ml drank

Pinex paracetamol drank met aardbeiensmaak 24mg/ml wordt gebruikt ter verlichting van milde tot matige pijn en om koorts te verminderen.

 5,29
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Pinex met aardbeiensmaak 24mg/ml drank

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.


Bekijk bijsluiter

Beschrijving

Dit middel bevat paracetamol dat behoort tot de groep van geneesmiddelen die analgetica worden genoemd (pijnstillers). Paracetamol wordt gebruikt ter verlichting van milde tot matige pijn en om koorts te verminderen. Paracetamol kan worden gebruikt ter verlichting van hoofdpijn, kiespijn, menstruatiepijn, spierpijn en koorts als gevolg van gewone verkoudheid.

Rijvaardigheid en het gebruik van machines
Dit onderdeel is niet van toepassing omdat paracetamol is bedoeld voor gebruik door kinderen. Bepaalde bijwerkingen (zoals duizeligheid en wazig zicht), die een enkele keer voorkomen met paracetamol, kunnen echter bij sommige patiënten invloed hebben op de rijvaardigheid en het vermogen een machine te bedienen.


Bevat sorbitol (140 mg/ml). Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit geneesmiddel inneemt. Deze drank heeft een licht laxerende werking, vooral wanneer kinderen worden behandeld met de hoogste doses. Calorische waarde 2,6 kcal/g sorbitol.
Bevat natriummetabisulfiet. Kan in zeldzame gevallen ernstige overgevoeligheidsreacties en bronchospasme veroorzaken. Dit geneesmiddel bevat ongeveer 0,08 mmol (of 1,7 mg) natrium per ml drank. Patiënten met een beperkt-natriumdieet die 25 kg of meer wegen (dosis 12,5 ml of meer) dienen hier rekening mee te houden. 

Te gebruiken bij

 • Pijn en koorts bij kinderen vanaf 3 maanden.

Dosering

Gebruik dit middel altijd precies zoals hieronder beschreven staat. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.
Overschrijd de aangegeven dosis niet. Wees u ervan bewust dat hogere dan de aanbevolen doses kunnen leiden tot risico op zeer ernstige schade aan de lever.


Kinderen
De aanbevolen dagelijkse dosis paracetamol voor kinderen is:

 • 10 tot 15 mg/kg elke 4 tot 6 uur, maximaal 4 maal per dag.


De dosering moet vooral op het gewicht van het kind worden afgestemd. De informatie over leeftijd van kinderen per gewichtsklasse is niet meer dan een richtlijn.

 

Gewicht  Leeftijd (globaal)  Aanbevolen dosis (totale dagelijkse dosis) 
5-7 kg  3-6 maanden  2,5 ml elke 4 tot 6 uur, maximaal 4 maal per dag [240 mg]
7-10 kg  6 maanden - -1 jaar  3,5 ml elke 4 tot 6 uur, maximaal 4 maal per dag [336 mg]
10-15 kg  1-3 jaar  5 ml elke 4 tot 6 uur, maximaal 4 maal per dag [480 mg]
15-20 kg  3-5 jaar  7,5 ml elke 4 tot 6 uur, maximaal 4 maal per dag [720 mg]
20-25 kg  5-7 jaar  10 ml elke 4 tot 6 uur, maximaal 4 maal per dag [960 mg]
25-30 kg  7-9 jaar  12,5 ml elke 4 tot 6 uur, maximaal 4 maal per dag [1200 mg]
30-40 kg  9-12 jaar  15 ml elke 4 tot 6 uur, maximaal 4 maal per dag [1440 mg]
≥40 kg  ≥12 jaar  20 ml elke 4 tot 6 uur, maximaal 4 maal per dag [1920 mg]

Paracetamol mag niet worden gebruikt bij kinderen jonger dan 3 maanden, tenzij op advies van een arts.

Raadpleeg een arts als er sprake is van koorts, verschijnselen van infectie of symptomen die langer dan 2 dagen aanhouden.

Patiënten met een verminderde lever- of nierfunctie
Bij patiënten met een verminderde lever- of nierfunctie en bij patiënten met het Syndroom van Gilbert moet de dosis worden verlaagd of moet het doseringsinterval worden verlengd. Bij patiënten met een ernstig beperkte nierfunctie moet het doseringsinterval van dit middel ten minste 8 uur bedragen. Vraag uw arts of apotheker om advies.

Gebruiksadvies

Voor oraal gebruik.

Bijwerkingen

Voor bijwerkingen zie bijsluiter,

Interacties

Gebruikt u naast paracetamol nog andere geneesmiddelen, of heeft u dat kort geleden gedaan?
Vertel dat dan uw arts of apotheker. Dat geldt ook voor geneesmiddelen waar u geen voorschrift voor nodig heeft. Dit is vooral belangrijk bij gebruik van:

 • chlooramfenicol (ter behandeling van infecties), omdat paracetamol ervoor zorgt dat het langzamer uit het lichaam verdwijnt;
 • metoclopramide of domperidon (ter behandeling van misselijkheid en braken) omdat deze middelen het begin van het effect van paracetamol kunnen versterken;
 • cholestyramine (om cholesterol te verminderen) en medicijnen die het legen van de maag vertragen, omdat deze het effect van paracetamol kunnen afzwakken;
 • probenecide (ter behandeling van o.a. jicht). Mogelijk moet u lagere doses paracetamol gebruiken;
 • anticoagulantia (bloedverdunners, zoals warfarine), als u paracetamol voor een lange periode dagelijks moet gebruiken;
 • salicylamide (tegen koorts en milde pijn), omdat het ervoor zorgt dat paracetamol langzamer uit het lichaam verdwijnt;
 • lamotrigine (ter behandeling van epilepsie), omdat het de werking van dit middel kan verminderen;
 • medicijnen die schade aan de lever kunnen veroorzaken, zoals:
  - barbituraten of carbamazepine (ter behandeling van psychische aandoeningen en epilepsie);
  - rifampicine (ter behandeling van bacteriële infecties);
  - isoniazide (ter behandeling van tuberculose);
  - fenytoïne (ter behandeling van epilepsie);
  - St. Janskruid (Hypericum Perforatum) (ter behandeling van depressie).


Paracetamol kan de uitslag van bepaalde laboratoriumtests beïnvloeden, zoals metingen van urinezuur en bloedsuiker.

Zwangerschap / Borstvoeding

Wilt u zwanger worden, bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u geneesmiddelen gebruikt.

Alcoholgebruik bezwaarlijk

Gelijktijdig gebruik van paracetamol en alcohol dient te worden vermeden.

Smaak

Aardbei

Samenstelling

 • De werkzame stof in dit middel is paracetamol. Elke ml drank bevat 24 mg paracetamol.
 • De andere stoffen in dit middel zijn: glycerol, (niet-kristalliserende) vloeibare sorbitol (E420), povidon K- 30, natriumcitraat, kaliumsorbaat, citroenzuur monohydraat, natriummetabisulfiet (E223), saccharinenatrium, gezuiverd water, Aardbeismaakstof: natuurlijke smaakstoffen, kunstmatige smaakstoffen, propyleenglycol, benzylalcohol en natriumcitraat.

Bevat

Sorbitol en natriummetabisulfiet.

Inhoud

100 milliliter

Verpakkingsvorm

Fles

Meer informatie

Wees extra voorzichtig:

 • wanneer u lijdt aan lever- of nierfunctiestoornissen
 • wanneer u dagelijks grote hoeveelheden alcohol gebruikt; in dit geval is er meer kans op het optreden van schadelijke effecten op de lever
 • bij overgevoeligheid voor paracetamol of voor één van de andere bestanddelen

 

Waarschuwing:


Inname van hogere dan de aanbevolen doses geeft geen betere pijnverlichting, maar brengt het risico op ernstige schade aan de lever met zich mee. De maximale dagelijkse dosis paracetamol mag daarom niet worden overschreden. Raadpleeg een arts of apotheker voorafgaand aan gelijktijdig gebruik met andere geneesmiddelen die ook paracetamol bevatten. De symptomen van schade aan de lever doen zich gewoonlijk voor het eerst na een paar dagen voor. Daarom is het belangrijk dat u direct medisch advies vraagt als u meer heeft ingenomen dan wordt aanbevolen. Raadpleeg een arts als er sprake is van koorts, tekenen van infectie of symptomen die langer dan 2 dagen aanhouden.

Merk

Pinex

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen