Schimmel

Advies bij huidschimmel

Behandeling huidschimmel bij voorkeur met een schimmeldodend middel, zoals terbinafine (Lamisil). Dit middel hoeft meestal slechts 1 tot 2 weken gebruikt te worden.

Kinderen, zwangerschap en borstvoeding

Gebruik bij kinderen, zwangerschap en borstvoeding een anti-schimmelmiddel met clotrimazol (Canesten), miconazol (Daktarin) of sulconazol (Myk). Deze anti-schimmelmiddelen moeten tot een week na het verdwijnen van de verschijnselen worden gebruikt.

12 Producten


  1. 1
  2. 2

Schimmel op de huid

Hoe gek het ook klinkt, bij iedereen komen op de huid schimmels en gisten voor. Deze schimmels kunnen onder bepaalde omstandigheden de huid binnendringen en in de oppervlakkige huidlagen gaan groeien. Wanneer er vervolgens zichtbare afwijkingen van de huid ontstaan, spreekt men met een medische term van een dermatomycose oftewel een schimmelinfectie van de huid. Deze gaat vaak gepaard met flinke jeuk. Huidschimmels zijn besmettelijk. Ze verspreiden zich via huidschilfertjes die u oploopt van iemand die huidschimmel heeft. Of u last krijgt hangt van onder andere uw afweer af.

Diverse soorten

Een aantal schimmelinfecties komt vaker voor, zoals voetschimmel, vaginale schimmel en schimmel in de mond. Mensen met diabetes hebben meer kans op schimmelinfecties.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen