Fagron Zinkoxideschudsel FNA

Fagron Zinkoxideschudsel beschermt de huid en werkt licht indrogend.

 16,62
Dit product kan op dit moment niet besteld worden.

Fagron Zinkoxideschudsel FNA

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een gezondheidsproduct.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Insectenbeten, galbulten en waterpokken kunnen hevige jeuk veroorzaken. Dit kan zeer irritant zijn en u uit de slaap houden. Het dwingt tot krabben en wrijven.
Ook inwendige ziekten kunnen aanleiding geven tot jeuk. Voorbeelden zijn diabetes, nier- of leverziekten en galblaasaandoeningen. Zwangeren hebben er soms ook veel last van. Verder kunnen stress, angst of spanning jeuk verergeren.

Behandeling 
Als het niet mogelijk is om de oorzaak weg te nemen of u daartegen te beschermen, helpt het vaak om de huid te verkoelen. Bijvoorbeeld met natte doeken, een koele douche, met een ‘cold-pack` of met ijsblokjes in een washandje.
Tegen veel vormen van jeuk werkt een verkoelende (menthol)gel vaak goed. Is dat niet mogelijk of werkt het niet voldoende, dan kunt u zinkoxideschudsel proberen.

Effect
Huidmiddelen met zinkoxide beschermen de huid en werken jeukstillend en verkoelend. De jeuk verdwijnt binnen enkele uren tot dagen.

Gebruiksadvies

Let op: dit medicijn kan vlekken in kleding of linnengoed veroorzaken. Gebruik daarom een gaasje of verband, zodat dit huidmiddel niet op kleding of beddengoed komt.

Schud de fles voor gebruik goed om. Breng de lotion met een watje op de huid aan en laat indrogen. Voordat u nieuwe lotion aanbrengt, kunt u resten poeder verwijderen met een tissue of gaasje met olie.

Bijwerkingen

Zelden: 

  • Slechte wondgenezing als talk in wondjes komt. Gebruik zinkoxideschudels of zinkoxide strooipoeder daarom niet op open wonden of wondjes.

 

Interacties

Smeer andere huidmiddelen niet tegelijkertijd op de aangedane plekken. U heeft dan kans dat u dit middel met het volgende wegsmeert.

Een crème verdwijnt sneller in de huid dan een vette zalf. Smeer daarom altijd eerst het minst vette middel. Wacht tot dit in de huid is getrokken en breng dan het andere middel aan. Dit is meestal binnen een kwartier tot een halfuur.

Zwangerschap / Borstvoeding

U kunt zinkoxide op de huid veilig gebruiken. Het wordt al jarenlang gebruikt door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven zonder nadelige gevolgen voor het kind.

Inhoud

300 milliliter

Meer informatie

Gebruik dit middel niet:

  • indien u overgevoelig bent voor een van de bestandsdelen

Merk

Fagron

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen