Zovirax Koortslip Creme 50mg/g

Zovirax Koortslip crème versnelt de genezing van de koortslip en verkort de periode van pijn.

 8,99
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Zovirax Koortslip Creme 50mg/g

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Zovirax Koortslip crème versnelt de genezing van de koortslip en verkort de periode van pijn. Zovirax Koortslip crème kan gebruikt worden voor de behandeling van een koortslip veroorzaakt door het herpesvirus.

Te gebruiken bij

 • Koortslip
 • Pijn bij koortslip

Productvoordelen

 • Effectief tegen het virus dat veroorzaakt koortslip
 • Verkort de periode van pijn bij koortslip

Dosering

Volwassenen en kinderen:

 •  Breng zodra u klachten krijgt, 5 maal per dag, met tussenpozen van 4 uur, Zovirax Koortslip crème aan.
 •  ’s Nachts hoeft u geen crème aan te brengen.
 • De behandeling dient gedurende 4 dagen te worden voortgezet. Wanneer de genezing na tien dagen, gerekend vanaf het begin van de behandeling, niet volledig is wordt u geadviseerd een arts te raadplegen 

Gebruiksadvies

 • Breng Zovirax Koortslip aan door een beetje crème uit de tube of de pomp op uw vingertop te knijpen en dit vervolgens op de aangedane delen aan te brengen. De aangedane delen zijn die delen, ook van de lippen, waar de infectie actief is, dus waar blaasjes gaan ontstaan of reeds zijn verschenen.
 • Om overdracht van het virus op andere delen van het lichaam (bijv. de ogen) of op andere personen (bijv. door kussen) te voorkomen is het van belang om aanraken van de blaasjes zoveel mogelijk te vermijden en uw handen te wassen nadat u de blaasjes heeft aangeraakt. 

Zovirax Koortslip creme is ook beschikbaar in een handige pomp.

Bijwerkingen

 • Licht stekend of branderig gevoel op de plaats van het aanbrengen.  
 • Licht uitdrogen of schilferen van de huid. 
 • Jeuk. 

Voor overige bijwerkingen zie de bijsluiter.

Zwangerschap / Borstvoeding

Bij het gebruik van Zovirax creme tijdens de zwangerschap zijn er geen schadelijke effecten te verwachten op de gezondheid van u of van uw ongeboren kind. Indien u borstvoeding geeft, mag u de creme slechts gebruiken na overleg met uw arts

Samenstelling

propyleenglycol, vaseline, cetostearylalcohol, vloeibare paraffine, poloxameer 407, natriumlaurylsulfaat, glycerol monostearaat, macrogol stearaat 100, dimethicon 20 en gezuiverd water

Bevat

aciclovir 50 mg/g

Inhoud

2 gram

Verpakkingsvorm

Tube

Meer informatie

Wanneer gebruikt u Zovirax niet:

 • Als u overgevoelig bent voor het werkzame bestanddeel aciclovir, valaciclovir, propyleenglycol of voor een van de overige bestanddelen van de crème.

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?

 • Zovirax crème dient alleen gebruikt te worden bij een koortslip op de mond en de huid rondom de lippen. Vermijd elk contact met de slijmvliezen,zoals in de mond, in het oog of in de vagina, omdat hierdoor irritatie zou kunnen optreden.
 • Indien u een ernstige verminderde werking van het afweersysteem (bijv. indien u AIDS patiënt bent of wanneer u een ontvanger bent van een beenmergtransplantaat) heeft kunt u toediening met Zovirax tabletten overwegen. Raadpleeg uw arts over de behandeling van elke infectie
 • Ongewilde toediening in uw oog dient te worden voorkomen.
 • Zovirax crème mag niet worden worden gebruikt voor de behandeling van genitiale herpes.
 • De hulpstof propyleenglycol kan huidirritaties veroorzaken en de hulpstof cetyalcohol kan lokale huidreacties (bijv contactdermatitis) veroorzaken.

In verband met het risico van besmetting van de baby dient u bij het geven van borstvoeding tijdens een koortslipaanval extra op te letten. Omdat het afweermechanisme van baby’s nog niet volledig is ontwikkeld, kunnen herpesinfecties bij hen zeer heftig verlopen. Het is dus erg belangrijk om vooraf uw handen te wassen en een mondmasker te dragen tijdens het voeden en verzorgen van uw baby. Voor uw partner en familieleden gelden dezelfde regels.

Merk

Zovirax

Hoe te bewaren

Niet bewaren boven de 25 graden. Buiten bereik van kinderen.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen