Veel mensen die urine-opvangmateriaal moeten gebruiken omdat ze incontinent zijn, kunnen dit niet zelf omdoen. Voor het verwisselen van hun verbandmateriaal zijn ze afhankelijk van de hulp van anderen. Voor personen die een ander moeten helpen, is het aanleggen van incontinentiemateriaal vaak lastig. Er zijn speciale verbanden die specifiek geschikt zijn voor personen die moeten worden geholpen door een verplegende of verzorgende.

Personen die hulp nodig hebben bij het aanleggen van incontinentiemateriaal verliezen vaak meer urine dan enkele druppels of scheutjes. Voor hen is een verband met een grote absorptiecapaciteit meestal het meest geschikt. Omdat er hulp nodig bij voor het aanbrengen, kan het beste worden gekozen voor een eendelig verband met elastische heupband of een eendelig verband met klittenband.

Eendelig verband met elastische heupband (Tena Flex)

De Tena Flex producten zijn eendelige verbanden met een elastische heupband. De verbanden zijn beschikbaar in 4 maten, afhankelijk van de heupomtrek en in 4 verschillende absorptiecategorieën, variërend van matig tot zeer zwaar urineverlies. De Tena Flex opvangverbanden beschikken over een urine-indicator aan de buitenkant van het product die aangeeft wanneer het tijd is om te vervangen.

Volg onderstaande stappen voor het verwisselen van het verband:

 • Maak het verband dat moet worden vervangen los door de klittenbandsluiting, waarmee het verband aan de voorzijde vast zit aan de heupband, los te maken. Dit kan zowel in staande als in liggende positie.
 • Verwijder het verband door dit van voor naar achteren tussen de benen door te trekken.
 • Reinig eventueel met een wegwerpwashandje.
 • Bevestig de elastische band van het nieuwe verband rond de taille, waarbij het verband aan de rugzijde vast zit aan de heupband.
 • Haal het verband met een zigzaggende beweging tussen de benen door naar voren
 • Strijk het verband aan de voorkant glad en zet het vast op de heupband door middel van de klittenbandsluiting.
 • Controleer of het elastiek rond de benen goed op de huid aansluit.

Eendelig verband met klittenbandsluiting (Tena Slip)

De Tena Slip producten zijn eendelige verbanden met hersluitbare bevestigingsstrips van klittenband. De verbanden zijn beschikbaar in 4 maten, afhankelijk van de heupomtrek en in 4 verschillende absorptiecategorieën, variërend van matig tot zeer zwaar urineverlies.

Volg onderstaande stappen voor het verwisselen van het verband:

 • Maak de klittenbandstrips aan weerszijden van het verband aan de voorkant los. Dit kan zowel in staande als in liggende positie.
 • Verwijder het verband door dit van voor naar achteren tussen de benen door te trekken.
 • Reinig eventueel met een wegwerpwashandje.
 • Vouw de nieuwe slip in de lengterichting in een komvorm en haal het verband tussen de benen door van voren naar achteren.
 • Strijk het verband aan de voorkant glad
 • Bevestig nu achtereenvolgens eerst de onderste plakstrips, zodanig dat ze lichtjes naar boven gericht zijn. Bevestig daarna eveneens achtereenvolgens de bovenste plakstrips, zodanig dat ze lichtjes naar onder gericht zijn.
 • Controleer of de slip comfortabel zit en of het elastiek rond de benen goed op de huid aansluit.
 • Druk de klittenbandstrips zachtjes op de buitenkant die aanvoelt als katoen en strijk ze glad.
 • Trek zachtjes aan de klittenbandstrips om de haakjes te fixeren in de stof van de buitenkant. Dit garandeert een stevige bevestiging.
 1. Tena Skin cream
  Tena Skin cream 150 ml TENA Skin Cream is een crème voor de verzorging van de droge en gevoelige huid.
  4,09
  150 ml
 2. Tena Zinc cream
  Tena Zinc cream 100 ml Tena Zinc cream
  5,29
  100 ml
 3. Tena Washandje
  Tena Washandje 200 stuks Tena washandjes
  15,35
  200 stuks
 4. Tena Proskin body lotion
  Tena Proskin body lotion 250 ml Deze lichte lotion houdt de huid zacht en glad en is geschikt voor het gehele lichaam
  6,35
  250 ml
 5. Tena Wash mousse
  Tena Wash mousse 400 ml TENA Wash Mousse is een 3-in-1 product voor milde reiniging, herstel en bescherming van zelfs de meest gevoelige en kwetsbare huid.
  6,35
  400 ml
 • TENA ProSkin Zinc Cream is een verzachtende crème met een beschermend effect tijdens incontinentiezorg, met 10% zinkoxide, koolzaadolie en vitamine E. Deze extra beschermende formule is ideaal voor geïrriteerde, kwetsbare en oudere huid. Bij de behandeling van geïrriteerde huid bij volwassenen wordt er een dun laagje TENA ProSkin Zinc Cream aangebracht op de desbetreffende plaats bij elke productverschoning, totdat de irritatie verdwijnt. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
 • TENA Skin Cream is een crème voor de verzorging van de droge en gevoelige huid.Tena Skin cream
  Bevat natuurlijke olie en vitamine E en is daardoor zweer geschikt voor de extra droge huid.
  - Verzorgend en zacht
  - Soepel en zacht
  - Helpt de natuurlijke vochtbalans van de huid in stand te houden
  Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
 • TENA Washandjes combineren de zachtheid van stof met het gemak van handschoenen. Ideaal voor de verzorging van de kwetsbare huid. De non-woven vezels zorgen ervoor dat wascrème, olie of zeep snel op het gewenste lichaamsdeel aangebracht kan worden.
  • De handige wegwerpwashand maakt hygiënische reiniging mogelijk, bedekt de hele hand en biedt een stevige grip.
  • De washand is dermatologisch getest en gemaakt van extra zachte materialen voor de verzorging van de kwetsbare huid
  • Afmeting washand 16x25 cm
  Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
 • TENA ProSkin Body Oil kalmeert en verzacht zelfs de meest gevoelige huid en is perfect geschikt voor dagelijks gebruik. De verzorgende lichaamsolie kan gemengd worden in het badwater of direct worden aangebracht op de huid. De olie is dermatologisch getest en bevat natuurlijke oliën en vitamine E – ter ondersteuning van een gezonde huid. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
 • TENA ProSkin Wash Mousse is een zacht alternatief voor zeep en water, en is ideaal voor regelmatige reiniging, met name in de incontinentiezorg. Het fris geurende 3-in-1-schuim reinigt, beschermt en hydrateert de kwetsbare, oudere huid. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.