Over ons

Welkom bij Leef.nl, dé grootste webshop op het gebied van gezondheid en zelfzorg in Nederland. Je vindt er meer dan 67.000 verschillende producten. Van pijnstillers tot gel tegen een droge mond en van bloeddrukmeters tot glutenvrije voeding.

De geschiedenis van Leef.nl.

Leef.nl is een initiatief van Leef.nl B.V. (onderdeel van Holland Pharma).

In 1970 werd de basis voor het huidige Holland Pharma gelegd toen de heer E. Berendsen, destijds actief als praktiserend homeopaat in het Gelderse Lochem, werd benaderd om in de homeopathie gebruikte en in Nederland vaak moeilijk verkrijgbare natuur-geneesmiddelen te gaan importeren en verkopen. Hij pakte het idee enthousiast op en richtte onder de naam Holland Pharma zijn eigen familieonderneming op.

De heer Berendsen begon zeer kleinschalig met de in- en verkoop van een eigen assortiment geneesmiddelen op plantaardige en aromatische basis, met productlijnen uit Zwitserland, Duitsland en Engeland. Geleidelijk aan namen de activiteiten toe en groeide het kleine familiebedrijf uit tot een echt handelshuis. De ‘keukentafel’ werd te klein en er moest verhuisd worden naar een groter pand in Lochem. Maar ook dat was, mede door veel import uit Duitsland en Engeland, al snel weer te klein. Het assortiment werd bovendien uitgebreid met producten van Nederlandse importeurs.

In een brede laag van de bevolking ontstond een trend naar gezonder leven en er werd steeds meer online gezocht naar alternatieven voor de reguliere geneesmiddelen. Bovendien steeg, onder meer door vergrijzing van de bevolking, de vraag naar voedingssupplementen. Met als gevolg dat steeds meer drogisten en apothekers zich op alternatieve middelen gingen richten.

Inmiddels is Leef.nl gegroeid tot een in Nederland vooraanstaande webshop op het gebied van (homeopathische) natuurgeneesmiddelen, voedingssupplementen en drogisterij- en reformartikelen in de breedste zin van het woord. Leef.nl wil koploper blijven op het gebied van duurzaamheid en gaan verder waar andere webshops stoppen. Dit vertaalt zich naar diverse unieke categorieën/labels zoals ‘gifvrij’, ‘crueltyfree’ en ‘nowaste’. Dit wordt zeer gewaardeerd door klanten met een gemiddelde score ‘uitstekend’ op trustpilot: https://nl.trustpilot.com/review/leef.nl