Astma en huisdierenallergie

Veel mensen met astma zijn allergisch; bijvoorbeeld voor huisdieren. Bestaan hypoallergene huisdieren en wat wanneer contact met huisdieren niet te vermijden is?

Astma en huisdieren

Veel mensen met astma kunnen niet tegen huisdieren. Ze reageren allergisch op de huidschilfers van dieren en krijgen last van hun astma. Vaak denken mensen dat de allergie door de haren wordt veroorzaakt, maar dat is onjuist. Een allergie voor huisdieren kan er voor zorgen dat u binnen een paar minuten benauwd wordt, jeukende ogen krijgt, moet niezen of hoesten en soms zelfs huiduitslag krijgt. Anderen krijgen pas uren nadat ze bij een dier zijn geweest last van hun allergie. Geen huisdieren in huis halen, aaien of contact met de beestjes vermijden is dan ook erg belangrijk.

Hypoallergene huisdieren

Speciaal voor mensen met een huisdierallergie worden zogenaamde hypoallergene huisdieren gefokt. Voorbeelden hiervan zijn de naaktkat en de Labradoedel, een kruising tussen een labrador en een poedel. Deze huisdieren zouden minder allergische reacties geven, omdat ze niet verharen. Aangezien ook deze huisdieren huidschilfers verliezen is het waarschijnlijk niet juist dat er geen allergie voor deze dieren voorkomt.

Mag het huisdier blijven?

Een kat of hond die u al lang hebt, doet u niet zomaar weg, ook al zou dat op medische gronden misschien wel het beste zijn. Het afscheid nemen van een huisdier, heeft ook sociale en psychologische gevolgen. En er zitten ook gezonde kanten aan het omgaan met dieren. Het wel of niet wegdoen van een huisdier is dus altijd een persoonlijke afweging. Besluit u uw huisdier toch te houden, dan is het verstandig om blootstelling aan allergenen zoveel mogelijk te vermijden. Dat kunt u doen door uw huis goed schoon te houden door dagelijks te stofzuigen, te kiezen voor gladde vloeren in plaats van vloerbedekking en die regelmatig met een natte doek en dweil te reinigen.

De allergische reactie kan meestal goed onderdrukt worden door het gebruik van medicijnen.

Alle producten voor 'Huisdierenallergie'


Bekijk producten (11)

Visites en kinderfeestjes

Ook wanneer u zelf geen huisdieren heeft, is het vermijden van contact met huisdieren niet altijd mogelijk. Gaat u op bezoek, of heeft uw kind een feestje bij mensen met een huisdier, dan doet u er goed aan van tevoren contact met hen op te nemen. Vraag of het mogelijk is dat het huisdier naar buiten kan tijdens het bezoek. Met antihistaminica kunt u de allergische reactie goed onderdrukken. Deze medicijnen kunnen ook door kinderen worden gebruikt.

Alle producten voor 'antihistaminica'

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen