Behandeling van darmkanker

Afhankelijk van de omstandigheden zijn er verschillende behandelingsmogelijkheden voor darmkanker. Om de bijwerkingen ervan te verlichten kunt u zelf maatregelen nemen.

Behandelingsmogelijkheden

Er zijn verschillende soorten behandelingen mogelijk bij darmkanker. Welke behandeling voor u het beste is, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de plaats van de tumor in uw darm en of er eventuele uitzaaiingen zijn.

In veel gevallen zal de tumor operatief verwijderd worden. In sommige gevallen is het daarbij nodig een stoma aan te leggen. Een andere behandeling van darmkanker bestaat uit het geven van medicijnen. Meestal zijn dit cytostatica, die ook wel chemotherapie worden genoemd. Aanvullend hieraan worden ook wel monoklonale antilichamen toegediend. Bestraling is een andere behandelingsmogelijkheid die vaak wordt gebruikt.

De bijwerkingen van de behandeling

Iedere behandeling van darmkanker heeft zijn eigen specifieke bijwerkingen. Uw arts zal altijd het te verwachten effect van de behandeling afwegen tegen de mogelijke bijwerkingen ervan. Aangezien iedere behandeling van darmkanker ook schade toebrengt aan de gezonde cellen van uw darmen, is het van belang tijdens en ná de behandeling aandacht te hebben voor een optimale darmwerking.

Probiotica

Uw darmflora kan door de behandeling van darmkanker behoorlijk worden verstoord. Dat kan leiden tot klachten als diarree, verstopping en een verminderde voedselopname. Door probiotica te gebruiken vult u de goede bacteriën in uw darmen aan en draagt u bij aan het herstel van het evenwicht in uw darmflora. Er wordt onderzocht of probiotica de kans op het krijgen van darmkanker helpen verminderen. Tot nu toe is hier echter nog geen bewijs voor.

Voedingsvezels

Uw darmen functioneren het beste wanneer u voldoende drinkt, vezelrijk eet en de bacteriën in uw darmen, de darmflora, in balans zijn. Vezels zitten onder andere in groenten, fruit en volkoren producten. Ook speciale voedingssupplementen kunnen bijdragen aan een toereikende dagelijkse inname van voedingsvezels.

In ons assortiment vindt u tips en adviezen voor klachten die bij de behandeling van kanker kunnen optreden.

Alle producten voor 'Kanker'


Bekijk producten (110)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen