Bescherm uw ogen in de winter

In de winter bent u gewend uzelf tegen de kou te beschermen met sjaals en dikke kleding. Uw huid verzorgt u met een vettere crème. Ook uw ogen verdienen bescherming in de winter. Droge lucht en een gure wind kunnen zorgen voor branderige en jeukende ogen en wazig zien. Met een aantal simpele tips kunt u ook uw ogen goed beschermen deze winter.

Draag een zonnebril

Alhoewel het zonlicht niet zo intensief is als in de zomer, kan UV-straling uw ogen ook in de winter beschadigen. Met name tijdens skiën, snowboarden en andere winterse buitenactiviteiten loopt u risico. Niet alleen wordt zonlicht gereflecteerd door de sneeuw, ook neemt de intensiteit van de straling op grotere hoogte toe. Het dragen van een zonnebril kan sneeuwblindheid voorkomen. Dit is een ontsteking van uw hoornvlies die ook wel lasoog of fotokeratitis wordt genoemd.

Voorkom droge ogen

Door koude, droge lucht buiten en centrale verwarming binnen, kunnen uw ogen uitdrogen, branderig aanvoelen en kunt u wazig zien. Voorkom uitdroging door de verwarming in de slaapkamer uit te laten, uw huis goed te ventileren en eventueel een luchtbevochtiger te gebruiken. Richt de verwarming in uw auto niet op uw gezicht, maar op uw voeten. Ook kunt u kunsttranen gebruiken. Deze oogdruppels houden uw ogen vochtig.

Alle producten voor 'Droge ogen'


Bekijk producten (12)

Drink voldoende

U weet waarschijnlijk dat het belangrijk is om met warm weer veel te drinken. Maar ook in de winter kunt u in de kou en bij een gure wind veel vocht verliezen. Probeer dus ook in de winter voldoende te drinken om goed gehydrateerd te blijven.

Eet vis

Onderzoek heeft uitgewezen dat een dieet met veel omega-3-vetzuren de klachten van droge ogen kan verlichten. Makreel, tonijn, zalm, ansjovis en forel zijn goede bronnen van omega-3-vetzuren. Lust of verdraagt u geen vis, dan kunt u ook een voedingssupplement met omega-3-vetzuren gebruiken.

Bron:

  • Liu A., Ji J., Omega-3 Essential Fatty Acids Therapy for Dry Eye Syndrome: A Meta-Analysis of Randomized Controlled Studies, Med Sci Monit. 2014;20:1583–1589

Alle producten voor 'Oogdruppels bij droge ogen'

Bekijk alle producten >

Niet wrijven

Bij jeukende en branderige ogen kunt u snel de neiging hebben in uw ogen te wrijven. Probeer dit te vermijden, want hiermee maakt u de klachten alleen maar erger. Bovendien kan het leiden tot ooginfecties, omdat er veel bacteriën aan uw handen zitten. Jeukende ogen kunt u verkoelen met oogkompressen of oogdruppels tegen geïrriteerde ogen.

Vermijd langdurig beeldschermwerk

Langdurig tv kijken of achter een computerbeeldscherm zitten is een belangrijke risicofactor voor het krijgen van droge en geïrriteerde ogen. Dit komt doordat uw ogen langdurig in dezelfde stand staan en u aantoonbaar minder knippert wanneer u naar een beeldscherm tuurt. Gun uw ogen regelmatig rust, door bijvoorbeeld iedere twintig minuten een tijdje weg te kijken van het beeldscherm. Om uw ogen voldoende vochtig te houden helpt het ook om heel bewust regelmatig met uw ogen te knipperen.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen