De beste manier om vet haar te verzorgen

Het hebben van vet haar kan vervelend zijn. Hoewel vet haar door aanleg bepaald is, kunt u er zelf wel invloed op uitoefenen door specifieke verzorging en het gebruik van bepaalde producten.

Waardoor ontstaat vet haar?

De oorzaak van vet haar is over het algemeen aanleg. Wanneer u een zeer actieve talgproductie op de hoofdhuid hebt, krijgt u snel na het wassen vet haar. Het talg op de hoofdhuid vermengt zich met zweet en andere aanwezige stoffen, waardoor zich een vettig laagje bij de haarwortels vormt. Dit wordt erger wanneer u het haar vaak borstelt of er met uw handen doorheen gaat. Bij vrouwen kan de menstruatiecyclus bovendien invloed hebben op het krijgen van vet haar. De eerste twee weken van de cyclus maakt de hoofdhuid met een van nature hoge talgproductie minder talg aan dan de laatste twee weken van de cyclus.

Hoe verzorg ik vet haar het beste?

Was het haar met een shampoo voor vet haar. Deze bevat meestal geen verzwarende bestanddelen, waardoor het haar zo licht en luchtig mogelijk blijft. Wanneer u een conditioner gebruikt is het aan te raden deze alleen in de punten te gebruiken en niet bij de haaraanzet. Anders kan de haaraanzet er na het wassen zwaar en vet uitzien.

Shampoo voor vet haar bevat meestal geen verzwarende bestanddelen, zo blijft het haar zo licht en luchtig mogelijk.

Alle producten voor 'Shampoo voor vet haar'

Bekijk alle producten >

Tussen de wasbeurten in

Probeer vet haar niet elke dag te wassen. Door het inmasseren van de shampoo, stimuleert u de talgproductie op de hoofdhuid juist. Om vet haar er fris en gezond uit te laten zien zult u het waarschijnlijk wel enkele keren per week moeten wassen.

Tussen de wasbeurten in kunt u een droogshampoo bij de haaraanzet gebruiken. Dit product in poeder- of sprayvorm absorbeert vet en talg in het haar, waardoor het er minder vet uitziet. Vaak heeft dit product ook een aangename geur om een eventuele muffe geur van het haar te maskeren.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen