De werking van de pil en antibiotica

Slikt u de pil en heeft uw arts antibiotica voorgeschreven? Dan zijn er geen extra maatregelen nodig om een zwangerschap te voorkomen. Er is wel een uitzondering. Lees hier welke dat is.
Tot 1 januari 2012 werd gedacht dat antibiotica de werking van de pil beïnvloeden, maar inmiddels wordt hier anders over gedacht. Alleen bij het gebruik van de bij tuberculose geïndiceerde antibiotica rifabutine en rifampicine kan de pil in meer of mindere mate onbetrouwbaar worden. Neem het zekere voor het onzekere door voor extra anticonceptie te zorgen als u deze antibiotica slikt. Gebruik bijvoorbeeld condooms. Omdat antibiotica ook na het stoppen van de kuur nog een tijdje doorwerken, is extra bescherming tegen een zwangerschap tot twee weken na de kuur nog nodig.

Neem het zekere voor het onzekere door voor extra anticonceptie te zorgen als u de antibiotica rifabutine of rifampicine slikt.

Stel een vraag aan onze deskundige
Uw vraag wordt binnen 5 werkdag(en) beantwoord

Lolita Havinga-Caram
Lolita is ruim tien jaar werkzaam geweest als all round openbaar apotheker in Laren NH en Eemnes. In 2012 is ze als apotheker begonnen bij Leef.nl. Lolita schrijft voor Leef.nl en ondersteunt het team met farmaceutische en medische kennis.

Uw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen