Gewrichten

 1. Glucosamine: wat is het en hoe werkt het?

  Glucosamine Glucosamine

  Sport je veel, verricht je werk met zware fysieke arbeid, heb je veel vetweefsel en/of ben je senior? Dan heb je wellicht baat bij (extra) glucosamine. Glucosamine is een veel gebruikt voedingssupplement bij volwassenen. Wat glucosamine is en hoe glucosamine werkt, lees je hier.

  Wat is glucosamine?

  Glucosamine, ook wel glucosaminesulfaat genoemd, is een lichaamseigen stof die in je hele lichaam voorkomt, maar vooral in je gewrichten aanwezig is. Daarnaast komt glucosamine van nature voor in schelpdieren en schimmels en in (dierlijke) botten en beenmerg.

  Glucosamine is een aminosuiker die belangrijk is voor het behoud van kraakbeen. Kraakbeen is weefsel dat tussen je gewrichten zit, waardoor je botten soepel van elkaar kunnen bewegen. Glucosamine speelt dus een belangrijke rol bij het soepel kunnen bewegen van je

  Lees meer »
 2. Hoe kun je een knakkende kaak verhelpen?

  Veel mensen hebben wel eens last van een knakkende kaak. Een knakkende kaak ontstaat in de meeste gevallen als je gaapt of als je je mond (te wijd) opendoet. Wanneer je kaak vaak knakt, vraag je je misschien af of dit kwaad kan en hoe je er eventueel van af kunt komen. Of een knakkende kaak erg is en hoe je een knakkende kaak kunt verhelpen lees je hier!

  Knakkende kaak kaakgewricht

  Een knakkende kaak heeft alles te maken met je kaakgewricht. Het kaakgewricht bevindt zich onderaan in je kaak en verbindt de onderkaak met je schedel. Je kaakgewrichten bevinden zich net voor je oren aan beide kanten van je gezicht en kunnen zoals we allemaal weten op en neer en van links naar rechts bewegen. Dit is mogelijk vanwege het kraakbeen (meniscus) wat tussen het kaakgewricht zit. Wanneer je je mond beweegt en open doet beweegt het kraakbeen in dezelfde beweging. 

  Knakkende kaak

  Wanneer je last hebt van een knakkende kaak, kan het in de meeste gevallen geen kwaad

  Lees meer »