Kinderoren

Deze informatie is tot stand gekomen in samenwerking met Alpine. Ook kinderen kunnen problemen krijgen met hun gehoor. Bijvoorbeeld tijdens het vliegen en zwemmen. Maar ook tijdens muziekles, het bezoeken van een muziekevenement of op school.

Leef.nl heeft speciale oordopjes voor kinderen die ook ideaal zijn onder de douche en in bad.

Mag een kind met oorontsteking zwemmen?

Artsen adviseren dat het beter is om uw kind niet te laten zwemmen als uw kind oorontsteking heeft. Zorg dat uw kind het hoofd tijdens het zwemmen in ieder geval boven water houdt en niet duikt of bommetjes maakt. Uw kind kan filteroordopjes dragen om zoveel mogelijk water uit de oren te houden. Infecties kunnen overigens niet voorkomen worden door het dragen van oordopjes tijdens het zwemmen.

Oorpijn tijdens het vliegen

Tijdens het landen en dalen van een vliegtuig verandert de druk in de cabine en krijgen veel kinderen last van hun oren. Kinderen zijn vaak verkouden of hebben last van allergieën. Dit vergroot de kans op oorpijn tijdens de vlucht.

Leef.nl heeft een product speciaal voor kinderen tegen oorpijn in het vliegtuig

Tips om deze oorpijn te voorkomen of te verminderen

  • Kauw tijdens het opstijgen en landen op een snoepje of kauwgumpje
  • Geef uw kind een uur voor de vlucht paracetamol geschikt voor kinderen
  • Laat uw kind de neus dichtdrukken met de vingers en blazen met de mond dicht. Hierdoor ‘ploppen’ de trommelvliezen en is de pijnlijke druk direct weg.
  • Laat uw kind neusspray gebruiken voor het landen en opstijgen
  • Laat uw kind tijdens het landen en opstijgen filteroordopjes dragen die de druk reguleren

Leer kinderen die een instrument bespelen al jong om gehoorbescherming te dragen

Hoe schadelijk is harde muziek voor kinderoren?

Met papa en mama mee naar een festival of optreden, gezellig naar de bioscoop of een discofeestje organiseren. Elk kind geniet daarvan. Helaas is het geluidsniveau van de muziek in de meeste gevallen veel te hoog. Onderzoek heeft aangetoond dat één op de acht kinderen blijvende gehoorschade oploopt tijdens zijn/haar jeugd. Dat komt mede doordat kinderoren extra gevoelig zijn voor lawaai. Er zijn speciale oordopjes met filters voor kinderen die gehoorschade voorkomen, maar waar ze nog wel mee kunnen horen.

Kinderen met hyperacusis

Kinderoren zijn gevoeliger voor harde geluiden dan oren van volwassenen. Sommige kinderen zijn zelfs extreem gevoelig voor geluid. Zij hebben hyperacusis en krijgen fysiek pijn als geluid voor hen te hard staat. Hyperacusis gaat vaak samen met concentratiestoornissen en deze kinderen zijn meestal chronisch vermoeid. Daarom wordt er geadviseerd om de kinderen een gehoorkap te laten dragen of oordopjes voor kinderen in te doen.

Concentratieproblemen op school

Schoolgaande kinderen moeten zich goed kunnen concentreren tijdens de les. Dat valt lang niet altijd mee in een overvolle klas. Vooral in deze tijd waarin kinderen snel overprikkeld kunnen raken door het vele lawaai om hen heen, is het van belang te zorgen dat ze in alle rust en stilte kunnen werken. Oorkappen en oordopjes kunnen rust geven en bevorderen de concentratie van het kind.

Gemiddeld 10% van de leerlingen heeft in de klas last van concentratieproblemen en is snel afgeleid

Kinderen met autisme of ADHD

Kinderen met een autistische stoornis hebben vaak ook last van hypergevoeligheid voor geluid. Iets te hard of langdurig geluid is al snel te veel voor deze kinderen. Ze raken hierdoor sneller overbelast en vermoeid en ervaren de wereld om hen heen als zeer chaotisch. Voor deze kinderen die regelmatig rust nodig hebben, zijn er speciale oorkappen en oordopjes die het omgevingsgeluid dempen. Door het gebruik van gehoorbescherming komen deze kinderen tot rust en kunnen ze beter geconcentreerd werken.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen