Menstruatie uitstellen, hoe kan ik dit doen?

Er kunnen periodes zijn dat de menstruatie echt niet uitkomt. De meeste vrouwen vinden het bijvoorbeeld niet prettig om tijdens een vakantie ongesteld te zijn. Gelukkig zijn er manieren om de menstruatie uit te stellen. Welke methode voor u geschikt is, hangt af van de vorm van anticonceptie die u eventueel gebruikt.

Ik gebruik hormonale anticonceptie en wil mijn menstruatie uitstellen

Er zijn verschillende soorten anticonceptiepillen. Wanneer u een eenfasepil gebruikt, dat wil zeggen een anticonceptiepil waarbij alle tabletten dezelfde hoeveelheid hormonen bevatten, is het simpel: Sla de stopweek over en ga direct door met de volgende strip. Elke dag dat u een pil slikt, stelt u de bloeding weer een dag uit.

Bij een twee- of meerfasenpil is het iets ingewikkelder omdat de tabletten in een strip verschillend zijn qua samenstelling. U kunt dit zien aan de verschillende kleuren van de pillen. Ga bij het overslaan van de stopweek direct door met pillen uit het laatste gedeelte van een volgende strip (deze hebben dezelfde kleur als de pillen die u als laatste slikte uit de vorige strip). Een andere mogelijkheid is tijdelijk overstappen op een eenfasepil.

Ook wanneer u de anticonceptiering of de anticonceptiepleister gebruikt, is het mogelijk om uw menstruatie uit te stellen door de stopweek over te slaan.

Maakt u zich geen zorgen over de veiligheid; u kunt uw menstruatie zonder bezwaar tot drie maanden uitstellen met de anticonceptiepil.

Ik gebruik geen hormonale anticonceptie en wil mijn menstruatie uitstellen

Wanneer u geen anticonceptiepil, -ring of –pleister gebruikt kan de huisarts u pillen met hormonen voorschrijven, waarmee de menstruatie kan worden uitgesteld. De pillen bevatten een van de vrouwelijke geslachtshormonen norethisteron (Primolut) of lynestrenol (Orgametril).

Met Primolut kunt u uw menstruatie maximaal twee weken uitstellen. Begin er drie dagen voor de dag dat u uw menstruatie verwacht mee. Wanneer u met de pilletjes stopt wordt u na twee tot drie dagen ongesteld.

Met Orgametril begint u twee weken voor de dag dat u uw menstruatie verwacht. U kunt het innemen zolang u de menstruatie wilt uitstellen. Wanneer u met de pilletjes stopt wordt u na twee tot drie dagen ongesteld. Het is ook mogelijk drie dagen voor de menstruatiedatum te starten. Dan hebt u wel een hogere dosering nodig en kunt u uw menstruatie maar maximaal een week uitstellen.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen