Shampoo en conditioner

Shampoo en conditioner zijn producten die vrijwel iedereen gebruikt. Maar waarom zijn deze twee producten nu eigenlijk onmisbaar in de badkamer?

Slijtage

Voor de meeste vrouwen en mannen is een volle glanzende bos haar belangrijk. Helaas zien we dit wel eens anders. Vooral in de zomer kan het haar droog en stug aanvoelen en er dof uitzien. De oorzaak van dof en stug haar is een beschadiging van de buitenste laag van het haar. Deze buitenste laag bestaat uit meerdere dunne laagjes. Het afslijten hiervan is een natuurlijk proces, maar kan worden versneld door invloeden van buitenaf. Door overmatige blootstelling aan de zon, verhitting met een föhn of stijltang of het verven van het haar met agressieve middelen slijt het haar sneller en verslechtert de conditie van het haar.

Stem verzorging af op uw haartype

Shampoo en conditioner zorgen ervoor dat het haar mooi en gezond blijft. Door een goede shampoo te gebruiken reinigt u uw haren en hoofdhuid van vet en vuil. Het is belangrijk om uw haar met regelmaat te wassen, zodat bacteriën de hoofdhuid niet gaan irriteren.
Bij het kiezen van een shampoo is het slim om te kiezen voor een shampoo die bij uw haartype past. Is uw haar slap en futloos, kies dan bijvoorbeeld voor een shampoo die het haar extra voedt. Kleurt u uw haar met regelmaat, kies dan een shampoo voor gekleurd haar. Gekleurd haar is kwetsbaarder dan niet gekleurd haar, doordat de chemicaliën in de haarverf dieper in de haar hun werk moeten doen dan alleen in de buitenste laag. De juiste verzorging is daarom belangrijk.

Alle producten voor 'Haarverzorging'


Bekijk producten (109)

Dagelijks wassen is niet nodig

Het is overigens niet nodig om uw haar dagelijks te wassen. Door uw haar iedere dag te wassen, wast u de natuurlijke vetlaag van de hoofdhuid, waardoor de hoofdhuid trekkerig kan aanvoelen. Bovendien worden de talgklieren dan overmatig gestimuleerd om talg aan te maken. Dat kan vet en futloos haar tot gevolg hebben. Wilt u toch dagelijks uw haar wassen? Kies dan een shampoo die hiervoor geschikt is en gebruik een minimale hoeveelheid.

Conditioner

Een conditioner is een welkome aanvulling op uw haarverzorging. Het zorgt ervoor dat uw haar gaat glanzen. Glanzend haar is niets meer dan de weerkaatsing van het licht op het haar. Echter, wanneer de buitenste laag van de haar beschadigd is, zal het licht niet kunnen weerkaatsen wat voor een doffe haardos zorgt. In conditioner zitten stoffen die afgeleid zijn van siliconen en die de beschadigde laagjes in het haar opvullen. Het haar wordt daardoor zachter, gladder en glanzender. Bovendien zorgt het ervoor dat uw haar niet uitdroogt.

Door het gebruik van conditioner wordt het haar zachter, gladder en glanzender.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen