Tennisblessures: de enkeldistorsie

Wanneer u tennist kunt u te maken krijgen met een aantal blessures. De tenniselleboog, enkeldistorsie en zweepslag. Hier behandelen we de enkeldistorsie.

Bij het tennissen kunt u flink door uw enkel gaan. U rent op een bal af en opeens klapt uw enkel dubbel.

Wat is een enkeldistorsie?

Wanneer u uw enkel zo verzwikt dat er echt schade aan de gewrichtsbanden ontstaat heet dit een enkeldistorsie. De enkel wordt dik, maar dit kan wel even duren soms zelfs een paar uur. U heeft pijn en kunt moeilijk lopen en op de voet staan gaat haast niet. Bewegen in de richting van het ontstaan (meestal naar binnen en in de strekrichting van de voet) is uiterst pijnlijk.

Wat kunt u doen aan de enkeldistorsie?

Direct nadat het gebeurd is, kunt u het beste koelen om het erg dik worden te voorkomen. Voorts kunt u de enkel/voet beter even niet teveel belasten. Dus rust houden en de voet hoog leggen. Maar ook weer niet te lang (een dag), want u zult de voet toch weer voorzichtig moeten gaan bewegen, om te beginnen onbelast. Ondersteuning bij het weer gaan bewegen en stabiliseren door een fysiotherapeut is aan te bevelen. Deze zal u weer leren op verantwoorde wijze u voet te belasten. Dit voorkomt nieuwe kwetsuren.

Alle producten voor 'Enkelbrace'

Bekijk alle producten >

Hoe kunt u een enkeldistorsie voorkomen?

Een brace kan helpen bij het voorkomen van deze blessure. Bij sommige sporten, zoals tennis en basketbal, kan na een eerdere distorsie de brace een uitkomst zijn. Ga wel voor een goede ondersteunende brace en niet voor een beetje ‘stijve sok‘. Goedkoop kan duurkoop worden, wanneer u langere tijd uit de roulatie bent met een geblesseerde enkel. Vraag advies aan uw fysiotherapeut.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen