Wat te doen bij dunner wordend haar?

Met de jaren wordt – ook bij vrouwen – het haar helaas brozer en soms dunner. Dat heeft voor een gedeelte met erfelijkheid en hormonale veranderingen te maken, maar u kunt wel het een en ander doen om uw haar in goede conditie te houden.

Waardoor wordt het haar dunner?

Het haar kan dunner worden door chemische behandelingen, styling met verhitte apparaten, een eenzijdig dieet, stress of medicatie.Ook wordt het haar vaak dunner wanneer u in de menopauze komt door hormonale veranderingen.

Hoe ga ik dunner wordend haar tegen?

U kunt het een en ander doen om dunner wordend haar tegen te gaan.

  • Het is belangrijk om een gevarieerd en gezond dieet te volgen, waarin voldoende vitaminen en goede voedingsstoffen zitten. Vitaminen B, C en E staan bekend om hun versterkende werking op het haar. Het is mogelijk om deze in de vorm van voedingssupplementen te nemen, naast een gezond voedingspatroon.
  • Ook stress heeft een belangrijke invloed op dunner wordend haar. Wanneer stress de oorzaak is en u daar beter mee om leert gaan, heeft dat soms een positieve invloed op het haar.
  • Probeer het haar tot slot niet te vaak te blonderen of te verhitten met stylingapparaten, want hierdoor kan het haar afbreken of erg broos worden.

Leef.nl verkoopt speciale producten die gebruikt kunnen worden bij haaruitval en ter verbetering van de haardichtheid.

Alle producten voor 'Dercos Aminexil en Dercos Neogenic'

Bekijk alle producten >

Verzorging onder de douche

Er bestaan haarverzorgingsproducten die claimen de haargroei te stimuleren of het haar voller te maken. Meestal bevatten deze ingrediënten zoals siliconen die een laagje vormen om de haarschubben, waardoor het haar voller lijkt en meer volume heeft. Wanneer u het haar wast met een shampoo die siliconen bevat, verdwijnt het oude laagje en vormt zich weer een nieuw laagje om de haarschub. Het haar lijkt dus voller en dikker, maar is dat van nature niet. Wanneer u een conditioner gebruikt, breng deze dan in de punten aan en niet bij de haaraanzet. Het kan de haaraanzet namelijk verzwaren, waardoor het haar minder vol en dunner lijkt. Een volume stylingproduct, zoals een mousse die u aanbrengt bij de haaraanzet, kan het effect van voller haar en meer volume geven.

Verzorging bij de kapper

Wanneer u zich stoort aan dunner wordend haar kunt u met een kapper overleggen welk kapsel het haar voller doet lijken. Korter haar is over het algemeen minder zwaar dan lang haar, dus kan het haar er dikker uit laten zien. Het professioneel laten föhnen bij de kapper kan ook al een verschil maken. U kunt dit bijvoorbeeld eens per week laten doen en wanneer uw haar wat vettig wordt bij de haaraanzet een droogshampoo gebruiken.

Alle producten voor 'Huidverzorging'


Bekijk producten (3551)

De fijnste huidverzorgingsproducten of een goed advies en product bij huidklachten vindt u op Leef.nl.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen