Wratten

 1. Huidproblemen door sport

  Huidproblemen door sport

  Sporten of bewegen is een gezonde bezigheid. Door schuring van sportkleding of sportuitrusting, door de inwerking van zweet op de huid of door veelvuldig dezelfde beweging uitvoeren, ontstaan alleen wel soms huidproblemen. Welke huidproblemen er kunnen voorkomen door sporten en wat je er tegen kunt doen lees je hier.

  Acne mechanica

  Wanneer er sprake is van een mechanische belasting van de huid, zoals druk of wrijving door de sportuitrusting, kunnen daardoor puistjes op de drukplekken ontstaan. Dit wordt acne mechanica genoemd. De aandoening komt het meest voor bij sporten waarbij een helm wordt gedragen, zoals bij American football, bij ijshockey en bij keepers bij veldhockey. Ook beschermingskussens die op andere plekken van het lichaam worden gedragen kunnen deze klacht veroorzaken. Het voorkomen van de klachten is mogelijk door een katoenen kledinglaag onder de sportuitrusting te dragen. Een barrière crème kan helpen bij het beschermen van de belaste delen van de huid. Verder moet de afgesloten huid na een training of wedstrijd goed worden gewassen.

  Lees meer »
 2. Wratten en waterwratten

  Wratten en waterwratten

  Met name schoolgaande kinderen hebben vaak last van gewone wratten en waterwratten; ze komen veel in contact met besmette locaties (school, zwembad en sportclub) en hebben nog geen afweerstoffen tegen HPV. Wat kun je doen?

  Wratten

  Wratten zijn ontsierende uitstulpingen op
  Lees meer »