Als je ondanks je handicap, ziekte of leeftijd zo lang mogelijk in een vertrouwde omgeving wilt blijven wonen, zijn er hulpmiddelen die daarbij kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld bij het eten van de maaltijden.

Eten en drinken

De maaltijden zijn voor veel mensen die van lekker eten houden de hoogtepunten van de dag. Of je nog zelf je maaltijden maakt of dat deze worden gebracht, alles smaakt het lekkerst wanneer je in je eigen tempo van de maaltijd kunt genieten en niet geholpen hoeft te worden. Wanneer je handen en je motoriek niet meer volledig meewerken, zijn er diverse hulpmiddelen om het je gemakkelijker te maken aan tafel.

Kracht in de handen

Als je weinig kracht hebt in je handen, kun je het beste bestek met een dik handvat gebruiken. Hierdoor worden de gewrichten ontzien en de druk op de vingers verlaagd. Er zijn ook klemmen of verdikkers die je om bestaand bestek kunt schuiven.

Eten zonder knoeien

Een bord met een opstaande rand is fijn als je je handen niet goed kunt gebruiken of als de coördinatie niet helemaal meer in orde is. Er zijn ook borden met zuignappen of een antislip bodem die schuiven voorkomen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je bord vol eten onverhoopt op de grond belandt.

 1. Able 2 Warmhoudbord
  Able 2 Warmhoudbord 1 stuks Het 2 vaks warmhoudbord houdt uw maaltijd langer warm.
  1495
  1 stuks

Drinken

Als het je moeite kost om je hoofd naar achteren te buigen en zo een glas leeg te drinken, kun je voor een beker met een neusuitsparing, rietje of tuit kiezen. Heb je, bijvoorbeeld door de ziekte van Parkinson, last van trillende handen? Overweeg dan de aanschaf van de Handsteady Drinkbeker. Deze innovatieve beker blijft met behulp van de zwaartekracht altijd stabiel, waardoor de drank erin blijft en niet over de rand gaat. Wanneer je weinig kracht in je handen hebt en vaak je glas of beker laat vallen, kun je kiezen voor een product met ribbels of handvatten voor extra grip.

 1. Able 2 Drinkbeker met deksel/handvatten
  Able 2 Drinkbeker met deksel/handvatten 1 stuks Deze drinkbeker heeft lange en platte handgrepen.
  695
  1 stuks
 2. Able 2 Beker met neusuitsparing blauw
  Able 2 Beker met neusuitsparing blauw 1 stuks Een uitkomst voor mensen die het hoofd niet naar achteren kunnen buigen.
  595
  1 stuks
 3. Able 2 Bekerhouder twee handvatten
  Able 2 Bekerhouder twee handvatten 1 stuks Diverse bekers en glazen kunnen met behulp van deze houder gemakkelijk vastgepakt worden.
  795
  1 stuks

Flessen en drinkpakken openen

Een fles wijn ontkurken of het dopje van een bierflesje wippen kan een heel karwei zijn wanneer je weinig kracht hebt of je handen teveel trillen. Ook het losdraaien van de dop van een pak melk, yoghurt of sap, een fles frisdrank of het lostrekken van het lipje van een blikje drinken vereist de nodige kracht en coördinatie. Kun je hierbij wel wat handige hulp gebruiken? Maak dan een keuze uit het ruime assortiment openers.

 1. Able 2 Tiptop pakopener
  Able 2 Tiptop pakopener 1 stuks Speciaal hulpmiddel om melkverpakkingen open te maken.
  675
  1 stuks
 2. Able 2 Turnkey schroefdop opener
  Able 2 Turnkey schroefdop opener 1 stuks Een speciaal hulpmiddel om schroefdoppen te openen.
  675
  1 stuks