Filteren
Wormkuur

Een goede hygiëne voorkomt (her)besmetting

Was de handen regelmatig; na toiletbezoek, na het buiten spelen/werken en voor het eten. Houd de nagels kort. Dagelijks billen wassen. Elke dag een schone onderbroek en schone handdoeken. Sop regelmatig alles in huis af. Was beddengoed, nachtkleding en ondergoed op 60 graden.

Tip: vergeet na 14 dagen het tweede pilletje niet!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wormkuur

Wormen of aarsmaden

Wormen kunnen in de darmen terechtkomen als iemand ongemerkt eitjes inslikt. Verspreiding van wormeneitjes – die zo klein zijn dat ze niet met het blote oog gezien kunnen worden – gebeurt meestal via kinderhandjes, rauw vlees of ongewassen groente of fruit. De meest voorkomende wormen zijn aarsmaden. Wormen zoals spoelwormen en lintwormen komen veel minder vaak voor. Aarsmaden zijn ongeveer een centimeter lange, witte, kleine wormen. Besmetting is in principe ongevaarlijk, maar levert een vervelende jeuk aan de anus op. Het probleem kan meestal eenvoudig worden opgelost met een wormenkuur.

Wormen bij mijn kind

Vooral kinderen hebben regelmatig last van wormpjes. Ze raken meestal besmet doordat ze de wormeneitjes inslikken. Het gaat bijna altijd om een besmetting met aarsmaden.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 21.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.