Gratis bezorging

Bij bestellingen vanaf 40 euro.

€ 4,95

Bezorgkosten bij bestellingen onder 40 euro.

 

Productinformatie

Ceder atlas wild

Over cederolie
Cederolie is een warme, omhullende geur die helpt bij stress en je meer balans kan geven. De olie heeft een goudbruine kleur en wordt gewonnen van het kernhout van de Cedrus atlantica. De cederboom moet minstens 20 jaar oud zijn voordat er olie uit gewonnen kan worden.
Er zijn 4 soorten ceder en bijzonder is dat de ceder atlas al werd genoemd in de Bijbel. De beroemde tempel van Salomo zou namelijk zijn gebouwd van cederhout. Sigarenkistjes worden nog steeds vaak van cederhout gemaakt. Hiervoor is ceder zeer gewild, omdat de essentiële olie ervoor zorgt dat het hout een heerlijke geur afgeeft.  In de parfumindustrie wordt cederolie veel gebruikt in mannenparfums. 

Bij Chi vind je ceder terug in de Aromassage Wood massageolie, in de SuperSkin Cleansing Oil en in de Forest Walk mix olie.

Wist je dat…
In het oude Egypte ceder extracten en maceraten werden gebruikt bij het balsemen, maar ook in de huidverzorging en als parfum? In sommige piramiden zijn vaatjes gevonden waarin de cedergeur nog krachtig aanwezig was!
De cederboom in Nederland en België vaak als sfeerboom wordt aangeplant? De boom is inheems in het Atlasgebergte in Marokko en Algerije.

Waarom kies je voor Chi?
Sinds 1979, 40 jaar kennis en ervaring met aromatherapie!
100% pure kracht uit de natuur
Meest recente oogst van de hoogste kwaliteit
Eigen productontwikkeling
Eerlijke samenwerking met boeren over de hele wereld 
Eerlijke prijzen voor alle producten 
Sponsoring van zorg- & natuurprojecten

Samenstelling
Cedrus atlantica

Gebruik
Aanbevolen gebruik van cederolie
Ceder atlas heeft een warme, zoete houtgeur. In de verdamper is deze olie goed te combineren met andere zoete oliën zoals, jasmijn, neroli en ylang-ylang. Probeer eens 2 druppels sinaasappel met 2 druppels ceder en 1 druppel patchouli in de verdamper! Je kunt deze olie natuurlijk de hele dag gebruiken, maar ceder is een heerlijke olie om bij weg te dromen. De olie is daarom perfect om te gebruiken na een lange dag als je ‘s avonds lekker op de bank zit.   


In de ultrasone verdamper: de neus bepaalt het aantal druppels, gemiddeld tussen de 5 en 20 druppels op het water in de verdamper druppelen.   

In de Aroma Inhaler: 20 druppels op het katoenen staafje druppelen. 

Op het geursteentje: Gebruik 5 tot 10 druppels voor gebruik van het steentje op toilet, kledingkast of op het nachtkastje.   

Op de huid: Op de huid wordt ceder vooral gebruikt bij een vette huid. In combinatie met een vette plantolie, ondersteunt ceder het herstellend vermogen van de huid. Voor veilig gebruik meng je een essentiële olie met een vette plantolie als basis. Voor een ontspannende massageolie gebruik je 10-15 druppels essentiële olie op 100 ml basisolie (bijvoorbeeld Aromassage Basic). 

In bad: Vooral na een lange dag is ceder heerlijk in bad voor een momentje om tot jezelf te komen. Essentiële oliën gebruik je nooit puur in (bad)water, omdat de essentiële olie op het water blijft drijven. Als de olie op het water blijft drijven, komt de huid direct in contact met de olie en dit kan huidirritaties veroorzaken. Het is dus belangrijk om de olie met behulp van een emulgator in het badwater te gebruiken. Voor veilig gebruik van essentiële oliën in bad gebruik je maximaal 10 druppels essentiële olie in 10 ml badschuim, emulgator of hydrofiele olie voor een vol bad. 

Veiligheid
Bij aromatherapie is de dosering de sleutel tot succes en ‘less is more’. Houd je aan de bovenstaande doseringen en aan de volgende waarschuwing:
Ceder tijdens zwangerschap alleen uitwendig gebruiken in een percentage tot 2%. Bij baby’s en kleine kinderen tot 3 jaar in een percentage tot 0.5 %.

 

Beoordeling door klanten

Wat is jouw ervaring met dit product?

Zelf een review plaatsen
Je plaatst een review overCHI Ceder atlas wild
Jouw waardering
 1. Collines de Prov Interieur parfum zilverspar
  Collines de Prov Interieur parfum zilverspar 100 ml Collines de Provence Interieur parfum zilverspar
  1995
  100 ml
 2. Lucovitaal Manuka honing zalf 500 MGO
  Lucovitaal Manuka honing zalf 500 MGO 100 ml Grissini genovese is een heerlijk gekruide tarwestick.
  999 599
  100 ml
 3. CHI Abrikozenpit olie bio
  CHI Abrikozenpit olie bio 100 ml Abrikozenpit-olie is een zachte, lichte vette plantolie die door de meeste mensen goed te verdragen is en snel in de huid trekt
  1995
  100 ml
 4. A3 Boeken Krachtdieren 2 - wijsheid en inspiratie dierenrijk
  A3 Boeken Krachtdieren 2 - wijsheid en inspiratie dierenrijk Boek Boeken Krachtdieren 2 - wijsheid en inspiratie uit het dierenrijk
  3750
  Boek
 5. Natura Norway Noorse sloffen wit maat 35-36
  Natura Norway Noorse sloffen wit maat 35-36 1 paar Noorse sloffen wit maat 35-36 1paar
  2495
  1 paar
 6. Bolsius Stompkaars 60/40 rood
  Bolsius Stompkaars 60/40 rood 4 stuks Bolsius Stompkaars 60/40 ro
  336
  4 stuks
 7. Spruyt Hillen Sticker kortwerkende pijnstiller
  Spruyt Hillen Sticker kortwerkende pijnstiller 1000 stuks Sticker kortwerkende pijnstiller 1000st
  1222
  1000 stuks
 8. Collines de Prov Interieur parfum citrusvrucht infusie
  Collines de Prov Interieur parfum citrusvrucht infusie 100 ml Collines de Prov Interieur parfum citrusvrucht infusie
  1995
  100 ml