Spijsvertering

Een goede spijsvertering voor uw hond

De spijsvertering is zeer belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid van uw hond. Een goede kwaliteit voeding is wat duurder, maar kan op termijn ziekte en daarmee dierartskosten voorkomen. Houd het gewicht en het ontlastingspatroon van uw hond goed in de gaten. Een hond heeft een goed gewicht wanneer de ribben gemakkelijk te voelen zijn en de taille zichtbaar is. De ontlasting moet compact, stevig en niet teveel zijn. Bij diarree of een te zachte ontlasting kunnen de anaalklieren op termijn verstopt raken en gaan ontsteken. Dit kunt u voorkomen door vezelrijke voeding of aanvullend vezels, zoals psyllium vezels, te geven.

Braken komt bij honden zeer vaak voor en is in de meeste gevallen niet zorgwekkend. Dit komt omdat veel honden gulzig zijn en alles wat eetbaar lijkt opeten. Zolang het braken niet chronisch wordt en uw hond alert en vrolijk blijft is braken geen probleem.

Lees meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 21.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.