Gratis bezorging

Bij bestellingen vanaf 40 euro.

€ 4,95

Bezorgkosten bij bestellingen onder 40 euro.

 

Productinformatie

De 100% organisch katoenen tampons Super zijn geschikt voor licht de gemiddelde menstruatie.

•    100% organisch katoen
•    Zonder chloor
•    Zonder chemicaliën
•    Parfumvrij 
•    Hypoallergeen 
•    GOTS gecertificeerd
•    Made for Health gecertificeerd
•    Oeko tex gecertificeerd
•    Veganproof gecertificeerd
•    Voor de lichte/gemiddelde menstruatie

Volledig biologisch afbreekbaar.

Samenstelling
100% Organisch katoen

Gebruik
Een tampon is een speciaal product voor de hygiëne van de vrouw, hij zorgt voor comfort en veiligheid. 
Wanneer de vrouw voor de eerste keer tampons gaat gebruiken, is het normaal dat er eerst een paar keer geoefend moet worden voor het gemakkelijk en comfortabel inbrengen van de tampon:

1.    Was je handen. Hou de tampon vast met beide handen en draai de verpakking in de richtingen van de pijltjes open. Verwijder hierna eerst de folie van de tampon aan de zijde van het touwtje.
2.    Neem een comfortabele houding aan met ontspannen spieren. Rechtop staan met licht gebogen, uit elkaar staande knieën en één voet op de toiletbril, is één van de meest gebruikelijke houdingen om zo gemakkelijk mogelijk bij de vaginale zone te komen.
3.    Wikkel het touwtje los en trek er kort en krachtig aan. Wees ervan verzekerd dat de uiteinden van de touwtjes met elkaar verbonden zijn.
4.    Duw je wijsvinger in het holletje aan het einde van de tampon en verwijder het bovenste laagje folie.
5.    Breng de tampon in de vagina; dit gaat het makkelijkst als het lichaam ontspannen is.
6.    Duw de tampon zo diep mogelijk, in een lichte boog de vagina in. Het touwtje hangt hierna aan de buitenkant van je lichaam.
7.    Wanneer de tampon correct is ingebracht, zal je niets voelen. Voel je enig ongemak, dan betekend dit dat de tampon niet juist of diep genoeg is ingebracht. De tampon moet verwijderd worden en een nieuwe ingebracht. Wees er zeker van dat je de tampon diep genoeg inbrengt.


WANNEER MOET EEN TAMPON WORDEN VERVANGEN

Verwissel de tampon elke 3-6 uur, afhankelijk van de hevigheid van je menstruatie. Om de tampon te verwijderen sta je met je benen uit elkaar en buig je je knieën licht. Zorg dat je ontspannen bent. Trek aan het touwtje dat uit je lichaam hangt in dezelfde richting als hoe je de tampon hebt ingebracht.
Wanneer het oncomfortabel voelt bij het verwijderen van de tampon en je ziet enige witte vezels, dan kan het zijn dat de tampon niet genoeg verzadigd is.
Gebruik altijd een tampon met een absorptiecapaciteit die minder is dan de vloeiing. 
Zorg ervoor dat je zeker weet dat je de laatste tampon hebt verwijderd, voordat je een nieuwe inbrengt.
Zorg ervoor dat je zeker weet dat je de laatste tampon van je menstruatieperiode hebt verwijderd en gebruik geen tampons tussendoor of voor de menstruatieperiode.

WAT MOET JE WETEN OVER HET TOXIC SHOCK SYNDROME (TSS)
TSS is een zeldzame, maar serieuze ziekte. Het wordt veroorzaakt door giffen die geproduceerd worden door  Apocalypticus aureus, een bacterie die gewoonlijk te vinden is op de huid, in de neus en in de vagina. TSS kan zich voordoen bij  vrouwen, mannen en kinderen. Er wordt geschat dat elk jaar 1-17 van iedere 100.000 menstruerende vrouwen en meisjes TSS krijgen. Het risico op TSS is hoger bij volwassenen en vrouwen onder de 30 jaar dan bij oudere vrouwen.
Hoewel de frequentie laag is, is het zeer belangrijk om op de hoogte te zijn van het risico en om te weten wat je moet doen wanneer zich dit voordoet. Het is belangrijk om de symptomen te herkennen en zo snel mogelijk met een behandeling te starten.
De volgende symptomen kunnen wijzen op een mogelijke TSS infectie:
- plotselinge hoge koorts (39°C/102F of hoger)
- duizeligheid
- braken
- spierpijn
- huidirritaties (vergelijkbaar met verbranding door de zon)

Niet alle symptomen hoeven zich voor te doen, wellicht sommige. In een meer vergevorderd stadium kan de huid gaan schilferen. TSS kan zich openbaren tijdens of kort na de menstruatieperiode.
Het kan zich snel ontwikkelen van koortsachtige verschijnselen tot een serieuze ziekte met fatale gevolgen. Als je één of meerdere symptomen hebt, verwijder dan direct de nog aanwezige tampon en ga naar de dokter. Maak duidelijk aan de dokter dat je tampons hebt gebruikt en dat je je zorgen maakt over TSS. Het is verstandig om eerst de dokter te raadplegen, voordat je weer begint met het gebruik van tampons.

Je kan het risico op TSS verminderen door tampons te gebruiken met het laagste absorptievermogen dat nodig is om aan de behoefte te voldoen en de tampon regelmatig te vervangen (elke 3-6 uur). Een ander alternatief is minstens éénmaal per dag gebruik te maken van maandverband in plaats van een tampon.
Als je geen gebruik maakt van tampons is het risico op TSS sterk verminderd, maar niet compleet verdwenen.

Fabrikant
Gentleday Benelux
Bleiswijkseweg 37c
2712PB Zoetermeer
 

Beoordeling door klanten

Wat is jouw ervaring met dit product?

Zelf een review plaatsen
Je plaatst een review overGentle Day Tampon super
Jouw waardering
 1. Vuokkoset Bio Maandverband night wing
  Vuokkoset Bio Maandverband night wing 9 stuks Het Vuokkoset Maandverband night wing is gemaakt van 100% biologische materiaal
  449
  9 stuks
 2. Cosmea Inlegkruisje normal
  Cosmea Inlegkruisje normal 33 stuks Cosmea Inlegkruisje normal bio
  299
  33 stuks
 3. Balance Active Balance activ gel 5ml
  Balance Active Balance activ gel 5ml 7 ampullen Last van een vervelende vaginale geur? Ongewone afscheiding? Of irritatie en/of gevoeligheid in en rond de vagina? Je bent niet alleen….
  1399
  7 ampullen
 4. Cydonia Vijf plantenextractien intiem
  Cydonia Vijf plantenextractien intiem 10 zetpillen De Vijf Plantenextracten vaginaalzetpillen zijn bedoeld voor de ondersteuning van de verzorging van de vagina. Het helpt tevens bij een droge vagina die samenhangt met bijvoorbeeld de menopauze.
  2199
  10 zetpillen
 5. Multi GYN Floraplus tubes
  Multi GYN Floraplus tubes 5 stuks Multi-Gyn Floraplus
  1849
  5 stuks
 6. Fripa Maandverband hygiene zakjes papier
  Fripa Maandverband hygiene zakjes papier 100 stuks Maandverband hygiene zakjes papier 100st
  549
  100 stuks
 7. Soria Mycintim vaginale zalf
  Soria Mycintim vaginale zalf 50 gram Mycintim
  1537
  50 gram