Filteren
Bloedtest

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken in zijn of haar leven: een bloedtest. Dit komt omdat het bloed veel vertelt over de gesteldheid van jouw lichaam. Tekorten aan vitamines of mineralen, de hormoonspiegel en zelfs medicatiespiegels kunnen met bloedtesten onderzocht worden. Maar wist jij dat er ook bloed zelftesten bestaan? Deze bloedtesten kun je online bestellen op onze website en voer je vervolgens zelf thuis uit! Benieuwd naar welke bloedtesten jij kunt doen thuis? Bekijk dan onze producten van Medivere!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Bloedtesten

Bloedtesten online bestellen

Benieuwd naar de gezondheid van jouw hart? Dan is de Medivere Hart-risico bloedtest iets voor jou. Met slechts enkele druppeltjes bloed en een kostenloze retour zending naar het laboratorium vindt er een bepaling plaats van verschillende hart-risico parameters. De test onderzoekt cholesterol, goede HDL-cholesterol, slechte LDL-cholesterol, triglyceride en de subgroepen van LDL. In ons assortiment staan de verschillende soorten bloedtesten die jij gemakkelijk online kunt bestellen. Let wel dat het een aantal dagen kan duren voor de uitslag bij je komt in verband met het opsturen en analyseren van de monsters.

Bloedtest voor vitamines

Ook vitamines worden bepaald met bloedtesten. Een voorbeeld is de vitamine D bloedtest van Medivere. Vitamine D speelt niet alleen een belangrijke rol bij de botaanmaak, het zorgt ook mede voor de normale werking van het immuunsysteem. Belangrijk dus om te weten of je voldoende vitamine D binnenkrijgt!

Mineralen bloedtesten

Ook een ijzertekort kun je onderzoeken met een bloedtest. De Medivere IJzergebrek bloedtest bepaalt jouw ijzergehalte in het bloed. IJzer ondersteunt de aanmaakt van rode bloedlichaampjes. Daarnaast heeft het een gunstige invloed op een normaal zuurstoftransport in het lichaam. Een IJzertekort kan komen door verschillende oorzaken. Denk hierbij aan een slechte voeding, bloedingen en door zelf bloed te doneren. Een IJzertekort kun je merken aan het hebben van hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid en aan moeite hebben om te concentreren. Vermoed je dat je een ijzertekort hebt, dan kan deze bloedtest jou uitslag geven!

Corona bloedtest

Een populaire bloedtest is de corona antilichamen bloedtest. Met deze test, die eenvoudig thuis uit te voeren is, achterhaal je of je al contact hebt gehad met corona. Als er antistoffen worden gedetecteerd dan heeft jouw lichaam waarschijnlijk immuun bescherming tegen het virus opgebouwd. Deze test is niet geschikt als diagnose van een infectie met het coronavirus.

Wanneer naar de huisarts?

Wanneer je serieuze klachten hebt, of je hebt waardes terug gekregen die duiden dat er iets mis is, dan raden wij aan om altijd langs de huisarts te gaan. Bij afwijkende waarden kan het namelijk voorkomen dat er actie ondernomen moet worden door bijvoorbeeld het nemen van medicatie. Dit moet onder oog van een zorgprofessional, zoals een huisarts, gebeuren.