Bewegen met een hoge bloeddruk

Bewegen is goed voor ons. Beweging heeft een positieve invloed op ons lichaam en onze geest. Door regelmatig te bewegen houdt u uw gewicht op peil, vermindert u stress en verlaagt u uw bloeddruk. Dit verlaagt de kans op hart- en vaatziekten en een beroerte.

Is sporten met hoge bloeddruk gevaarlijk?

Matig intensief bewegen is geen enkel probleem bij een hoge bloeddruk. Hebt u een hoge bloeddruk zonder complicaties die voldoende onder controle is, dan kunt u ook deelnemen aan intensieve sporten zoals tennis, squash en hardlopen. Tijdens de inspanning zal uw bloeddruk oplopen, hoeveel hangt af van de intensiteit van de activiteit, maar na de activiteit is de bloeddruk vaak juist lager. Deze daling van de bloeddruk wordt geschat op ongeveer 10 millimeters kwik. Het is dan ook gebleken dat regelmatige duurtraining een gunstig effect heeft op de bloeddruk bij mensen met een verhoogde bloeddruk.

Het effect van bewegen op uw gewicht en bloeddruk

Wanneer u wilt afvallen, is bewegen uw grootste hulpmiddel. Bewegen heeft namelijk een grote invloed op uw gewicht. Verder is het natuurlijk belangrijk om gezond, gevarieerd en met mate te eten. Aangetoond is dat een gewichtsvermindering van drie tot negen procent, de bloeddruk met drie mm Hg kan laten dalen. Wanneer u bijvoorbeeld 100 kilogram weegt en u valt af naar 70 kilogram, kan dit tot 30 mm Hg op uw bloeddruk schelen. Door gewichtsvermindering is het dus goed mogelijk dat u geen geneesmiddelen voor uw hoge bloeddruk meer nodig hebt!

Aangetoond is dat een gewichtsvermindering van drie tot negen procent, de bloeddruk met drie mm Hg kan laten dalen.

Alle producten voor 'Oefenmaterialen bewegen'

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen