Diabetes en de feestdagen

Voor de meeste mensen is de decembermaand een gezellige maand met veel familiebezoek en feestjes die vaak gepaard gaan met uitgebreid en lekker eten. Wanneer u diabetes hebt, ziet u misschien juist op tegen deze maand. Tips voor het goed doorbrengen van de feestdagen met diabetes, vindt u hier.

Planning

Een goede voorbereiding van de feestdagen helpt om uw glucosewaarden onder controle te houden. Plan uw dagen. U kunt dan bijvoorbeeld ook tijd inplannen voor extra lichamelijke activiteit om te compenseren voor de extra koolhydraten. Plan het menu. U kunt proberen het traditionele menu wat gezonder en diabetesvriendelijker te maken. Wanneer u uitgenodigd bent, kunt u wellicht aanbieden een gang van het menu te bereiden.

Tips voor eten met diabetes tijdens de feestdagen

  • Eet langzaam en geniet echt van het eten.
  • Probeer het aantal koolhydraten gelijk te houden aan wat u normaal gesproken eet.
  • Sla het ontbijt en de lunch niet over.
  • Blijf in beweging. Overdag heeft u wellicht tijd om te sporten, na het eten kunt u een wandeling maken. Door te helpen met opruimen van de tafel bent u in beweging en wordt u niet verleid te blijven dooreten.
  • Focus op het genieten van uw vrienden en familie in plaats van op het eten.

Diabetes en alcohol

U kunt beter niet drinken op een lege maag. Alcohol kan een daling van het bloedglucosegehalte geven. Op een lege maag en met een goed of iets te laag bloedglucosegehalte, kan de alcohol zelfs een hypo veroorzaken. Bij een maaltijd geeft alcohol meestal de minste problemen. In combinatie met uw kerstmaaltijd kan het wellicht juist gunstig uitpakken!

Natuurlijk moet er ook rekening gehouden worden met het aantal koolhydraten in alcoholische dranken: bier, port en zoete wijn bijvoorbeeld bevatten veel koolhydraten, sterke drank zoals cognac of whisky en droge witte wijn niet. Ons advies is: Wees matig met alcohol; maximaal één glas voor een vrouw en twee voor een man. En: Controleer uw bloedglucosewaardes eens extra wanneer u alcohol drinkt.

Toch te veel gegeten?

Eet niet door, maar stop voor de dag. Beweeg extra en houd uw suikerspiegel in de gaten. Morgen kunt u weer uw gebruikelijke dieet volgen.

In ons assortiment vindt u deskundige informatie over diabetes en bijbehorende producten.

Alle producten voor 'Diabetes'


Bekijk producten (239)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen