Een opgeblazen gevoel

Te veel gegeten? Een opgeblazen gevoel kan het gevolg zijn. Gelukkig zijn er producten die het opgeblazen gevoel kunnen verlichten. En met onze tips kunt u een opgeblazen gevoel helpen voorkomen.

Oorzaken opgeblazen gevoel

Te veel, te snel en te vet eten of koolzuurhoudende dranken zijn vaak de oorzaak van de klachten. Maar ook een te traag werkende maag, het prikkelbare darmsyndroom, coeliakie en lactose-intolerantie kunnen oorzaken zijn van een opgeblazen gevoel in de buik.

Een opgeblazen, vol gevoel in de buik kan ontstaan wanneer de bewegingen van de maag en de darmen om het voedsel te verteren niet goed werken. U kunt hierbij ook moeten boeren, windjes laten, misselijk zijn of wat pijn hebben in de bovenbuik. 

U kunt een opgeblazen gevoel voorkomen met de volgende tips:

  • Drink geen koolzuurhoudende frisdrank.
  • Eet rustig en kauw goed.
  • Eet niet te vet.
  • Eet niet te veel.

Vaker last van een opgeblazen gevoel?

  • Vermijd voedsel en drank waarvan u weet dat u last krijgt. Bekende boosdoeners zijn vet en sterk gekruid eten, chocola, koolzuurhoudende drank, koffie en alcohol.
  • Stop met roken.
  • Beweeg regelmatig.
  • Verminder stress.
  • Gebruik liever geen ontstekingsremmende pijnstillers (NSAID’s) maar kies voor paracetamol wanneer u een pijnstiller nodig hebt.

Geneesmiddelen tegen een opgeblazen gevoel

Een opgeblazen gevoel wordt meestal veroorzaakt door verkeerde eet- of leefgewoonten. Geneesmiddelen tegen een opgeblazen gevoel kunnen de klachten verhelpen maar pakken niet de oorzaak aan. Tabletten met de stof dimeticon of simeticon helpen om gasvorming tegen te gaan. Hierdoor wordt een opgeblazen gevoel in buik of maag verminderd. Ook pepermuntoliecapsules kunnen helpen bij krampen in het maagdarmkanaal en bij winderigheid en buikpijn.

Alle producten voor 'Opgeblazen gevoel'

Bekijk alle producten >

Alle producten voor 'Opgeblazen gevoel (natuurlijke producten)'

Bekijk alle producten >

In ons assortiment vindt u ook natuurlijke producten die kunnen ondersteunen bij een opgeblazen gevoel.

Domperidon

Een ander middel dat gebruikt wordt bij misselijkheid, een opgeblazen gevoel en maagklachten is domperidon. Domperidon bevordert de maag- en darmbewegingen. Omdat dit middel in combinatie met andere medicijnen hartklachten kan geven, is het alleen op doktersrecept verkrijgbaar.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen