Hoge bloeddruk en zwanger worden

Vrouwen die een verhoogde bloeddruk hebben, kunnen gewoon zwanger worden. Het is echter wel verstandig om de bloeddruk voor een zwangerschap naar beneden te brengen.

Voor de zwangerschap

Hoge bloeddruk die aanwezig is vóór de zwangerschap kan de groei van de foetus verstoren en verhoogt het risico op overlijden van het ongeboren kind. Bovendien loopt een vrouw die al een hoge bloeddruk heeft meer kans op een zwangerschapsvergiftiging. Overleg daarom voordat u zwanger wordt met uw arts of u veilig zwanger kunt worden, of dat er eerst medicatie moet worden ingezet om de bloeddruk naar beneden te brengen. Bij een bloeddrukverhoging die al voor de zwangerschap bestaat, zal de huisarts of de verloskundige meestal controle van de zwangerschap door de gynaecoloog adviseren.

Wanneer u een hoge bloeddruk hebt, overleg dan voordat u zwanger wordt met uw arts of u veilig zwanger kunt worden.

Zwanger? Houd uw bloeddruk in de gaten!

De meeste vrouwen met zwangerschapshypertensie (hoge bloeddruk) krijgen een gezonde baby, maar een hoge bloeddruk kan gevaarlijk zijn voor u en uw ongeboren kind. Het kan uw nieren en lever beschadigen en problemen met de bloedstolling veroorzaken. Een hoge bloeddruk kan een verminderde bloedtoevoer naar de placenta tot gevolg hebben wat kan leiden tot groeivertraging en een laag geboortegewicht van uw kind. In de meest ernstige gevallen ontwikkelt een zwangere pre-eclampsie, ook wel zwangerschapsvergiftiging of toxicose genoemd. Deze aandoening kan levensbedreigend zijn voor zowel moeder als kind. Laat daarom uw bloeddruk regelmatig controleren door de arts of verloskundige, of schaf zelf een bloeddrukmeter aan.

Alle producten voor 'Bloeddrukmeters'

Bekijk alle producten >

In ons assortiment vindt u de beste producten en adviezen voor de gezondheid van uw gezin.

Alle producten voor 'Moeder & Kind'


Bekijk producten (1381)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen