Kinderen en zweten

Zweten is heel normaal, bij volwassenen, maar ook bij kinderen. Transpiratievocht is van nature geurloos, maar kan vies ruiken als het in contact komt met bacteriën. Wat te doen als uw kind naar zweet ruikt?

Wanneer is zweten wel alarmerend?

Het is opletten geblazen als kinderen bij inspanning veel zweten, kortademig en moe zijn of als er naast een sterke transpiratiegeur sprake is van andere vervroegde puberteitskenmerken.

Bij een meisje zijn zulke kenmerken bijvoorbeeld groei van de borsten of schaamhaargroei voor haar achtste verjaardag of ongesteld worden voor haar tiende verjaardag.

Bij jongens duiden groei van de penis en/of ballen en groei van schaamhaar voor de negende verjaardag op een vervroegde puberteit.

Wanneer dit het geval is kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts.

Zweetlucht

Transpiratievocht is van nature geurloos, maar kan vies ruiken als het in contact komt met bacteriën. Het is normaal dat bacteriën op de huid of in kleding zitten. Maar de ene persoon heeft andere bacteriën op de huid dan de andere. Dit is de reden dat sommige mensen sneller stinken. Bij het voorkomen van transpiratiegeurtjes is een goede hygiëne van groot belang.

Tips om transpiratiegeur te verminderen

  • Was de oksels dagelijks en dep ze goed droog met een handdoek.
  • Hoe warmer en vochtiger het onder de oksels is, hoe sneller de bacteriën die een vervelende geur verspreiden zich vermenigvuldigen. Kijk dus uit met strakke en synthetische kleding.
  • Heeft u kind nog steeds een zweetgeur ondanks bovenstaande tips? Gebruik dan dagelijks, op de schone oksels een deodorant. Kies hierbij voor een product voor de gevoelige huid zonder alcohol of parfum.

Zweetlucht bij pubers

Tijdens de puberteit verandert er veel bij een kind. Naast de zichtbare veranderingen, zoals het krijgen van schaamhaar, wordt het haar vetter en verandert de wijze waarop een kind transpireert. Door hormonale veranderingen ruikt transpiratie bij pubers soms sterker dan bij volwassenen. Deze lucht zal later in de puberteit vanzelf minder worden.

Zweten

Bij transpireren raakt het lichaam via miljoenen zweetkliertjes vocht kwijt. Dit vocht komt op de huid terecht waar het verdampt. Op deze manier zorgt het lichaam bij warmte of een grote inspanning dat de lichaamstemperatuur goed op peil blijft.

Zweten tijdens sporten

Zweten is niets meer dan het afvoeren van warmte, een soort koelsysteem dus. Tijdens het sporten, waarbij de meeste mensen het flink warm krijgen, wordt er dan ook flink gezweet. Zet uw kind na intensief sporten onder de douche en trek het schone kleren aan, dan krijgen bacteriën die transpiratiegeur veroorzaken geen kans. Zorg altijd voor schone sportsokken en laat sportschoenen na het sporten even luchten.

Alle producten voor 'Deodorant'


Bekijk producten (51)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen