Mondhygiëne

Voor gezonde tanden en gezond tandvlees is een goede mondhygiëne essentieel. Het helpt om tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen en bestrijden, en zorgt voor een frisse adem.

Om tandproblemen te voorkomen is poetsen met een fluoridetandpasta heel belangrijk.

Goed poetsen

Om uw gebit goed schoon te maken wordt geadviseerd om korte, horizontale bewegingen te maken. Vergeet de rand van het tandvlees niet en zorg dat de kleine ruimtes tussen tanden en tandvlees ook worden geborsteld. Hard poetsen is niet nodig. Door rustig heen en weer te bewegen op plaatsen waar tandplak zit, verdwijnt het vanzelf. Oefen voldoende druk uit door de tandenborstel aan het eind van het handvat tussen duim en de toppen van de vingers vast te houden. Kies voor een vaste poetsvolgorde, zodat het een gewoonte wordt. Poets bijvoorbeeld eerst de tanden en kiezen in de onderkaak aan de buitenkant en daarna aan de binnenkant. Vervolgens herhaalt u dit aan de bovenkaak. Poets twee keer per dag twee minuten, het liefste na het ontbijt en als u naar bed gaat.

Alle producten voor 'Tandpasta'


Bekijk producten (25)

Tandpasta en tandenborstel

Door tandpasta te gebruiken worden tanden en kiezen beter schoon dan wanneer u alleen water zou gebruiken. Om gaatjes te voorkomen is fluoridetandpasta heel belangrijk. Er zijn allerlei soorten tandenborstels, maar neem er eentje met een kleine borstelkop. Vervang deze als de haartjes uit elkaar gaan staan en minstens elke drie maanden.

Elektrische tandenborstel

Het gebruik van een elektrische tandenborstel is een heel effectieve en makkelijke manier om tandplak grondig te verwijderen. Met een elektrische tandenborstel weet u zeker dat u de juiste poetsbeweging maakt, want dat regelt dit apparaat zelf. Natuurlijk moet u er wel zelf voor zorgen dat de borstel op elke plek van het gebit komt. Overigens is naast het gebruik van een elektrische tandenborstel het reinigen tussen de tanden en kiezen met floss, tandenstokers en ragers nog steeds nodig.

Tongreiniging

Het is niet bewezen dat het schoonmaken van de tong gaatjes, geïrriteerd tandvlees en tandvleesontsteking tegengaat, maar het helpt wel in ieder geval tegen een slechte adem. Op de tong zitten namelijk bacteriën en aanslag door de afbraak van eiwit en eiwitverbindingen, die een vieze geur en smaak in de mond kunnen veroorzaken.

Uw tong schoonmaken doet u zo:

 • Gebruik een tongschraper en steek uw tong zo ver mogelijk uit.
 • Zet de schaper zo ver mogelijk achterop de tong en trek de schraper over de tong naar voren.
 • Spoel de schraper af met schoon water en herhaal het schrapen een paar keer.
 • Maak de tongschraper goed schoon onder de kraan en droog hem met een schone doek.

Alle producten voor 'Tongreinigers'

Bekijk alle producten >

Interdentale reiniging

Met een tandenborstel komt u niet op alle plaatsen in de mond. Daar zijn andere middelen voor. Ragers: kleine borsteltjes die verkrijgbaar zijn in verschillende maten, zodat er altijd wel eentje is die tussen uw tanden en kiezen past. Floss: een dun draad dat u tussen tanden en kiezen haalt. Het kost soms even tijd om de juiste techniek onder de knie te krijgen. Het beste is om het draadje aan beiden uiteinden om de vingers te draaien en een zagende beweging te maken. Tandenstokers: houten stokjes met een driehoekige vorm, heel anders dus dan de ronde cocktailprikkers.

Alle producten voor 'Stokers, Ragers & Floss'


Bekijk producten (63)

Zo gebruikt u een tandenstoker

 • Maak de punt van de tandenstoker nat met wat speeksel, zodat het hout buigzamer wordt.
 • Zet de platte kant op het tandvlees, tussen de tanden en de kiezen.
 • Zorg dat u niet in het tandvlees prikt door de stoker een beetje schuin te houden.
 • Duw de stoker een paar keer stevig in de ruimte tussen álle kiezen en tanden, mits dit past.

Tips voor een frisse adem

 • Reinig uw tong twee keer per dag.
 • Poets uw tanden twee keer per dag.
 • Maak de ruimten tussen tanden en kiezen eens per dag schoon met floss, ragers en tandenstokers.
 • Gebruik regelmatig een mondspoelmiddel.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen