Paracetamol

 1. De invloed van paracetamol op emotie

  De invloed van paracetamol op emotie

  17 april 2015 - Paracetamol blijkt een tot nu toe niet herkende bijwerking te hebben. Het zorgt voor een verminderde reactie op positieve en negatieve emotionele prikkels.

  Onbekend werkingsmechanisme

  Van de meest bekende pijnstiller ter wereld is nog steeds niet goed bekend hoe deze werkt. Paracetamol heeft in tegenstelling tot ibuprofen en diclofenac geen ontstekingsremmende werking. Deze pijnstillers

  Lees meer »
 2. Pijnstillers

  Pijnstillers

  Pijn is nuttig; het is een belangrijk alarmsignaal. Het waarschuwt ons dat er een verwonding, ontsteking of ziekte gaande is. Maar pijn is erg onaangenaam. De behandeling verschilt per soort pijn. Pijnstillers spelen hierbij een belangrijke rol.

  Pijnbestrijding met pijnstillers

  Lees meer »
 3. Wel of geen paracetamol bij kinderen met koorts?

  Wel of geen paracetamol bij kinderen met koorts?

  9 januari 2014 - Iedere ouder met kinderen zal de situatie herkennen: een slap en lusteloos kind met vuurrode wangen en betraande ogen. Wat te doen, wel of geen paracetamol toedienen? Je weet immers dat koorts een nuttige functie heeft bij het bestrijden van de infectie die je kind heeft geveld. Huisartsen en kinderartsen schrijven hun visie in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde van 8 januari 2014.

  Paracetamol is een zeer effectieve koortsverlager. In de meeste gevallen verdwijnt de koorts binnen twee uur en vaak al sneller. Het effect op het verbeteren van het algemeen welbevinden is echter onvoldoende onderzocht.
  Lees meer »