Voedingssupplementen voor vijftigplussers

Wanneer u ouder wordt verandert uw lichaam. Door deze veranderingen kan uw lichaam behoefte hebben aan extra voedingsstoffen. Uw voedingspatroon, leefstijl, medicijngebruik en ziektes kunnen bepalend zijn voor de extra voedingsstoffen die voor u van belang zijn. Aan welke voedingssupplementen kunt u denken?

Met gezonde voeding vergroot u de kans lang vitaal te blijven.

Vitamine D

Uw lichaam heeft vitamine D nodig voor de opslag van kalk in de botten. Vitamine D is ook belangrijk om uw weerstand op peil te houden en voor het behoud van spierkracht. Wanneer spierkracht op latere leeftijd veel afneemt, zal men eerder vallen.

Uw huid maakt zelf vitamine D aan onder invloed van zonlicht. Onvoldoende zonlicht, een donkere huid en het gebruik van zonbeschermingsproducten kunnen ervoor zorgen dat uw huid onvoldoende vitamine D aanmaakt.

Wanneer u door wat voor reden dan ook te weinig vitamine D binnenkrijgt, wordt geadviseerd een vitamine D-supplement te gebruiken. Vrouwen boven de vijftig jaar hebben per dag 10 microgram extra vitamine D nodig bij onvoldoende blootstelling aan zonlicht. Voor mannen en vrouwen boven de zeventig jaar ligt het advies van de Gezondheidsraad op 20 microgram extra per dag.

Vitamine B12

Voor ouderen kan een vitamine B12-supplement gewenst zijn. Wanneer u deze vitamine minder goed opneemt en er hierdoor een tekort ontstaat, kan dit leiden tot diverse gezondheidsklachten. Vooral vegetariƫrs en veganisten en mensen die langdurig maagzuurremmers of het diabetesmiddel metformine gebruiken lopen kans op een verminderde opname van vitamine B12.

Glucosamine

Glucosamine is een bouwstof van kraakbeen die van nature in uw lichaam voorkomt. Het ondersteunt tevens de productie van gewrichtsvloeistof. Glucosamine kan een rol spelen bij het behoud van soepele gewrichten. Op latere leeftijd kan het vermogen van het lichaam om deze bouwstof aan te maken afnemen.

Omega-3-vetzuren

De omega-3-vetzuren die voor de mens belangrijk zijn, zijn alfalinoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Van EPA en DHA zijn de meeste gezondheidseffecten bekend. EPA is van belang voor het behoud van gezonde cellen, voor soepele gewrichten en om het afweersysteem te ondersteunen. DHA speelt een rol in de ontwikkeling en het functioneren van de hersenen en het zenuwstelsel. EPA en DHA komen vrijwel uitsluitend voor in vette vis en staan daarom ook bekend als visvetzuren. ALA zit ook in plantaardige producten en kan door uw lichaam beperkt worden omgezet in EPA en DHA. Regelmatig vette vis eten is goed voor uw geheugen. Dit houdt verband met de omega-3-vetzuren die in vette vis zitten. Wanneer u niet regelmatig (twee keer per week) vette vis eet, kunt u met visoliecapsules de inname van omega-3-vetzuren verhogen.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen