Wat doet een verloskundige?

Als u zwanger bent krijgt u begeleiding van een verloskundige. Maar wat doet zo’n verloskundige nou eigenlijk precies?

De verloskundige vóór de bevalling

Het is de taak van de verloskundige om er alles aan te doen om u goed voor te bereiden op de bevalling en om deze zo prettig mogelijk te laten verlopen. Bent u ergens bang voor of hebt u wensen voor tijdens de bevalling? Deel dit dan vooral met uw verloskundige. Goede voorbereiding kan angst en onzekerheid wegnemen. Hoe de bevalling precies zal verlopen, is niet te voorspellen. Als u het gevoel heeft dat alles zoveel mogelijk onder controle is, kunt u vol vertrouwen aan de bevalling beginnen. De verloskundige kan u vertellen welke pijnbehandelingen er zijn, waar u daarvoor moet zijn en wat de voor- en nadelen van de verschillende behandelingen zijn. Daarnaast houdt de verloskundige goed in de gaten hoe het met u en uw kind gaat. U bent dus in goede handen.

De verloskundige tijdens de bevalling

Tijdens de bevalling zal de verloskundige u zo goed mogelijk begeleiden en ondersteunen, rekening houdend met wat u prettig vindt. Doordat de verloskundige al veel bevallingen heeft meegemaakt, weet hij of zij precies wat u kunt doen om de pijn te verzachten en de baby makkelijk geboren te laten worden. De verloskundige checkt geregeld hoe het met u gaat en coacht u bij het opvangen van de weeën. Daarnaast wordt het verloop van de bevalling in de gaten gehouden. Als de bevalling thuis is begonnen en u deze in het ziekenhuis gaat voortzetten of als er een medicamenteuze pijnbehandeling nodig is, gaat de verloskundige meestal mee naar het ziekenhuis. Hier draagt hij of zij vervolgens de zorg over aan de gynaecoloog of de verloskundige in het ziekenhuis.

De verloskundige na de bevalling

Tijdens de kraamtijd, dit zijn de eerste acht dagen na de geboorte van de baby, controleert de verloskundige regelmatig de gezondheid van moeder en kind. Bij u houdt ze bijvoorbeeld in de gaten of de baarmoeder zich goed herstelt en of eventuele hechtingen voorspoedig genezen. Daarnaast controleert ze de groei en het voedingspatroon van de baby. Natuurlijk is er ook aandacht voor de aanpassing van de kersverse ouders aan de nieuwe gezinssituatie.

In ons assortiment vindt u de beste producten en adviezen voor de gezondheid van uw gezin.

Alle producten voor 'Moeder & Kind'


Bekijk producten (1707)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen