Thuasne Ligastrap genu grijs maat 5 1 stuks

Inhoud
1 Stuks
7081
Beperkt op voorraad, bestel nu

Gratis bezorging

Bij bestellingen vanaf 49 euro.

€ 4,95

Bezorgkosten bij bestellingen onder 49 euro.

 

Productinformatie

Thuasne Ligastrap genu grijs maat 5

Thuasne Ligastrap genu grijs maat 5

Het hulpmiddel is alleen bedoeld voor de behandeling van de genoemde indicaties en voor patiënten van wie de maten overeenkomen met de maattabel.
Bilateraal product.
Verkrijgbaar in 6 maten en een versie op maat van de patiënt.
De brace bestaat uit:
• Een tricot in anatomische vorm met een fijne en soepele steek bij de knieholte,
• Flexibele laterale baleinen.
• Dubbele functionele banden voor een goede steun aan de zijkanten.
-

Waarvoor wordt dit middel gebruikt
Instabiliteit/laxiteit van gewrichten.
Kniepijn en/of oedeem.
Hervatting van sportactiviteiten.

Aanwijzingen voor gebruik
Het wordt aanbevolen de brace direct op de huid te dragen, behalve bij contra-indicaties.
Om te voorkomen dat het tricot beschadigd raakt, zorgt u ervoor dat de uiteinden van het klittenband bevestigd zijn aan het daarvoor bestemde hechtingsoppervlak bij het plaatsen en het verwijderen van de orthese.
• Trek de kniebrace over het been heen terwijl de voet gestrekt is, en zorg ervoor dat de pelotte goed in het flexibele tricot wordt geplaatst.
Om het aanbrengen te vergemakkelijken, gebruikt u de trekflappen aan de bovenkant van de orthese en draait u de orthese ongeveer 90°.
• Om het plaatsen te vergemakkelijken zijn er bevestigingspunten aangebracht op de riemen en de kniebrace. De riemen hebben 1 markering en 2 bevestigingspunten; zorg ervoor dat de riemen op de delen van de kniebrace met 1 of 2 bevestigingspunten, elkaar overlappen.
• Trek de riemen aan en maak ze achteraan vast, op het vilt van het bovenste gedeelte van de kniebrace.
• Trek vervolgens de zijriemen verticaal naar boven en bevestig ze halverwege op het klittenband. Kruis ze vervolgens en bevestig ze op het viltdeel op het bovengedeelte van de kniebrace, vóór het bevestigingspunt van de vorige riemen.
• Trek de eventuele plooien in de riemen glad om een beter comfort te verkrijgen. Als u de behoefte heeft om de riemen tijdens een activiteit aan te spannen, zorg er dan voor dat u ze volgens de aanbrenginstructies aanspant.

Contra-indicaties
Gebruik het hulpmiddel niet indien de diagnose onduidelijk is.
Gebruik het hulpmiddel niet in geval van bekende allergieën voor een van de componenten.
Het hulpmiddel niet op een beschadigde huid aanbrengen.
Gebruik het hulpmiddel niet indien in het verleden veneuze of lymfatische aandoeningen zijn geconstateerd.
Niet gebruiken bij grote veneuze trombo-embolische aandoeningen zonder trombo-profylactische behandeling.

Bestanddelen
Textielcomponenten: polyamide polyester elastodieen polyurethaan elasthaan Rigide componenten: polyamide staal polyethyleen

Waarschuwingen
Controleer de betrouwbaarheid van het hulpmiddel vóór elk gebruik.
Gebruik het hulpmiddel niet als het beschadigd is.
Kies de juiste maat voor de patiënt aan de hand van de maattabel; niet van toepassing op de op maat van de patiënt gemaakte medische hulpmiddelen, waarbij de maten individueel genomen worden.
Het wordt aanbevolen dat een zorgprofessional meekijkt bij de eerste toepassing.
Houd u strikt aan de voorschriften en de gebruiksinstructies van uw zorgprofessional.
Dit product is bestemd voor de behandeling van een bepaalde pathologie, de gebruiksduur ervan is beperkt tot deze behandeling.
Om hygiënische redenen en omwille van de prestatiekwaliteit mag het hulpmiddel niet door andere patiënten worden gebruikt.
Het wordt aanbevolen om het hulpmiddel voldoende aan te spannen voor goede steun/immobilisatie zonder dat de bloedsomloop wordt beperkt.
In geval van ongemak, aanzienlijke hinder, pijn, verschil in omvang van de ledematen, een abnormaal gevoel of verandering in de kleur van de ledematen, verwijder het hulpmiddel en neem contact op met een zorgprofessional.
Als de werking van de brace verslechtert, verwijder deze dan en raadpleeg een zorgprofessional.
Houd het hulpmiddel uit de buurt van medische beeldvormende apparatuur.
Gebruik de brace niet als bepaalde producten op de huid zijn aangebracht (crème, zalf, olie, gel, patches,...).

Bijwerkingen
Dit hulpmiddel kan huidreacties (roodheid, jeuk, branderigheid, blaren, enz.) of zelfs wonden in verschillende mate van ernst veroorzaken.
Elk ernstig voorval met betrekking tot het hulpmiddel moet worden gemeld aan de fabrikant en aan de bevoegde autoriteit van de lidstaat waar de gebruiker en/of patiënt is gevestigd.

Bewaaradvies
Bewaren op kamertemperatuur, bij voorkeur in de originele verpakking.

Sluit de klittenbandsluitingen voor elke wasbeurt. Machinewasbaar op 40 °C (fijne was). Gebruik geen reinigingsmiddelen, weekmakers of agressieve middelen (chloorproducten, enz.). Overtollig water uitwringen. Uit de buurt van warmtebronnen laten drogen (radiator, zon, enz.). Indien het hulpmiddel met zeewater of chloorwater in contact is gekomen, spoel het dan met helder water af en laat het drogen.

Overige informatie
Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Fabrikant / Distributeur
THUASNE, 120, rue Marius Aufan, 92300 Levallois-Perret, France
Het wordt aanbevolen de brace direct op de huid te dragen, behalve bij contra-indicaties. Om te voorkomen dat het tricot beschadigd raakt, zorgt u ervoor dat de uiteinden van het klittenband bevestigd zijn aan het daarvoor bestemde hechtingsoppervlak bij het plaatsen en het verwijderen van de orthese. • Trek de kniebrace over het been heen terwijl de voet gestrekt is, en zorg ervoor dat de pelotte goed in het flexibele tricot wordt geplaatst. Om het aanbrengen te vergemakkelijken, gebruikt u de trekflappen aan de bovenkant van de orthese en draait u de orthese ongeveer 90°. • Om het plaatsen te vergemakkelijken zijn er bevestigingspunten aangebracht op de riemen en de kniebrace. De riemen hebben 1 markering en 2 bevestigingspunten; zorg ervoor dat de riemen op de delen van de kniebrace met 1 of 2 bevestigingspunten, elkaar overlappen. • Trek de riemen aan en maak ze achteraan vast, op het vilt van het bovenste gedeelte van de kniebrace. • Trek vervolgens de zijriemen verticaal naar boven en bevestig ze halverwege op het klittenband. Kruis ze vervolgens en bevestig ze op het viltdeel op het bovengedeelte van de kniebrace, vóór het bevestigingspunt van de vorige riemen. • Trek de eventuele plooien in de riemen glad om een beter comfort te verkrijgen. Als u de behoefte heeft om de riemen tijdens een activiteit aan te spannen, zorg er dan voor dat u ze volgens de aanbrenginstructies aanspant.

Beoordeling door klanten

Wat is jouw ervaring met dit product?

Zelf een review plaatsen
Je plaatst een review overThuasne Ligastrap genu grijs maat 5 1 stuks
Jouw waardering

Vragen & inspiratie

Service door een gediplomeerd drogist

Er zijn nog geen vragen

Inspiratie

  1. image
  2. image
    Geratherm Non contact thermometer 1 stuks 1 Stuks Geratherm Non contact thermometer
    5495
    1 Stuks
  3. image
  4. image
    Vitility Nagelschaar xl 1 stuks 1 Stuks Deze nagelknipper voor de tenen is zeer geschikt voor mensen die moeilijk bij hun tenen kunnen komen.
    874
    1 Stuks
  5. image
    CareBag Wegwerpurinaal man 20 stuks 20 Stuks CareBag plaszakken / urinalen zijn ideaal voor onderweg of wanneer een (schoon) toilet lastig of niet tijdig te bereiken is.
    1974
    20 Stuks
  6. image