Haaruitval: wat kunt u er tegen doen?

Haaruitval kent veel verschillende oorzaken en is op verschillende manieren te behandelen en te bestrijden, bijvoorbeeld met speciale shampoos, lotions of medicijnen. Ook haarwerken of een haartransplantatie kunnen een oplossing zijn.

Haarverzorging

Hoe we met ons haar omgaan, kan ook van invloed zijn op haaruitval. Het haar permanenten, ontkroezen of verven maken het kwetsbaar en breekbaar. Het haar kan door deze toepassingen al in de hoofdhuid afbreken, met haaruitval als gevolg. Het is ook belangrijk dat u een haarborstel kiest die bij uw haartype past. Over het algemeen maken plastic borstels het haar statischer waardoor het eerder beschadigt.

Er bestaan speciale shampoos, capsules en lotions die het haar sterker maken, waardoor het haar meer volume krijgt.

Medicijnen en haargroeimiddelen

Er zijn ook medicijnen en haargroeimiddelen verkrijgbaar die haaruitval tegengaan. Deze medicijnen werken alleen preventief, als er nog enige haargroei is. Hoe eerder men er bij is, hoe beter het werkt.

Alle producten voor 'Haaruitval'

Bekijk alle producten >

Haarwerken

Haarwerken zijn pruiken die meestal in combinatie met het eigen haar worden gebruikt. Het haarwerk verbergt de kale plek of kale plekken op de hoofdhuid. Er kunnen ook lokken kunsthaar in het bestaande haar bevestigd worden (hairextensions). Het haar lijkt dan voller.

Haartransplantatie

Bij een haartransplantatie worden er aan de achterkant van het hoofd haarwortels met één tot vier haren weggenomen. Deze haarwortels worden getransplanteerd naar het gebied waar geen haargroei meer is. De getransplanteerde haren vallen na een paar weken uit, maar na drie à vier maanden gaan de haren weer groeien. Een voordeel van haartransplantatie is dat de getransplanteerde haren het hele leven door zullen blijven groeien. Een nadeel is dat deze methode vrij prijzig is en de dichtheid van het haar minder zal zijn.

Alle producten voor 'Dunner wordend haar'

Bekijk alle producten >

Alle producten voor 'Dunner wordend haar'

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen