Haaruitval voorkomen, kan dat?

Haaruitval kan veel verschillende oorzaken hebben. Helaas is haaruitval niet altijd te voorkomen. Wel kunt u door gevarieerd en gezond te eten en stress zoveel mogelijk te vermijden de kans op haaruitval verkleinen.

De oorzaak achterhalen

Om haaruitval te voorkomen, is het belangrijk om de oorzaak van haaruitval te achterhalen. Is er sprake van haaruitval omdat de haaruitval erfelijk bepaald is, dan valt het vaak niet te voorkomen. Wordt de haaruitval veroorzaakt door een verminderde werking van de schildklier, dan is het belangrijk om behandeld te worden met schildkliermedicijnen. Klachten die gepaard gaan met een verminderde werking van de schildklier zoals het toenemen van het gewicht, vermoeidheid en haaruitval, zullen minder worden als men behandeld wordt.

Haarverzorging

Hoe we met ons haar omgaan, kan ook van invloed zijn op haaruitval. Het haar permanenten, ontkroezen of verven maken het kwetsbaar en breekbaar. Het haar kan door deze toepassingen al in de hoofdhuid afbreken, met haaruitval als gevolg. Het is ook belangrijk dat u een haarborstel kiest die bij uw haartype past. Over het algemeen maken plastic borstels het haar statischer waardoor het eerder beschadigt.

Gezonde voeding

Ons lichaam heeft voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Een ernstig tekort aan ijzer kan leiden tot haaruitval. Het is daarom belangrijk om gezond en gevarieerd te eten om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Ook voldoende vitamine B is belangrijk. Vitamine B maakt de haren sterker en veerkrachtiger en geven het haar meer glans. Een voedingssupplement kan een goede aanvulling op uw dagelijkse voeding zijn.

Bijwerking van medicijnen?

Slikt u medicijnen die haaruitval als bijwerking hebben (dit staat vermeld in de bijsluiter) en merkt u dat u meer last hebt van haaruitval sinds u deze medicijnen gebruikt, bespreek dit dan met uw arts zodat er naar een alternatief geneesmiddel gekeken kan worden.

Vermijd stress

Ook stress kan de veroorzaker zijn van haaruitval. Bij stress maakt het lichaam het hormoon adrenaline aan. De verhoogde hoeveelheid adrenaline kan haaruitval veroorzaken. Adrenaline wordt na een zware inspanning afgebroken in het lichaam. De hoofdhuid is minder goed doorbloed en daardoor wordt adrenaline op die plek minder goed afgebroken. Als adrenaline in aanraking komt met de talgklieren van de hoofdhuid, dan wordt er melkzuur geproduceerd. Melkzuur is een boosdoener voor de hoofdhuid en de haargroei.

Tips

  1. Probeer stress zo veel mogelijk te vermijden
  2. Zorg voor voldoende momenten om te ontspannen
  3. Rust regelmatig uit


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen