Hulpmiddelen voor in het huishouden

Met de ‘Easy Squeezey’ kun je met een verminderde handfunctie of pijnlijke handen toch keukendoekjes uitwringen. Het is een praktisch en compact hulpmiddel dat eenvoudig in je gootsteen te plaatsen en te verwijderen is.

Er zijn speciale voorraaddozen waarbij de deksel heel gemakkelijk kan worden verwijderd of juist teruggeplaatst. Bijvoorbeeld door een knop waarop kan worden gedrukt waardoor de deksel zich opent of sluit. Er zijn ook dozen met een klik- of klemsysteem.
Een fixeerplank kan met zuignappen worden vastgezet, zodat hij niet kan wegglijden. Op de plank zitten roestvrij stalen pinnen en een klem waardoor het voedsel dat je wilt snijden op zijn plaats blijft.

Ook met verminderde spierkracht kun je een pot openen of sluiten. Dit kan dankzij een rubberen band die rond om de deksel wordt geplaatst. Er zijn ook speciale openers om een melkpak te openen.

Een lichtgewicht broodmes met een gehoekt handvat zorgt voor een stevige grip. Dankzij een speciale appelschiller kun je een appel gelijktijdig schillen, snijden en het klokhuis verwijderen.

Voor als je kaas of komkommer wilt schaven, is er een kaasschaaf met een gehoekt handvat en een golvend blad. Hierdoor blijft de kaas minder aan de kaasschaaf plakken.

 1. Able 2 Good grips dunschiller y model
  Able 2 Good grips dunschiller y model 1 stuks De Good Grips dunschiller heeft een draaibaar mes zodat er weinig beweging van de pols of elleboog is vereist.
  11,95
  1 stuks
 2. Able 2 Tiptop pakopener
  Able 2 Tiptop pakopener 1 stuks Speciaal hulpmiddel om melkverpakkingen open te maken.
  6,75
  1 stuks

Bestek

Als je reuma hebt in je handen, kun je het beste bestek met zachte en schokabsorberende handvaten gebruiken. Deze passen in elke hand. Er zijn ook lepels en vorken die in iedere gewenste hoek kunnen worden gebogen. Bestek met een dik handvat ontziet de gewrichten en verlaagt de druk op de vingers. Er zijn ook klemmen of verdikkers die je om bestaand bestek kunt schuiven.

 1. Able2 Good grips eetlepel
  Able2 Good grips eetlepel 1 stuks Dit bestek heeft zachte en schokabsorberende handvaten die ook bij vochtigheid een goede houvast hebben.
  16,95
  1 stuks

Servies

Een bord met een opstaande rand is gemakkelijk als je maar één hand kunt gebruiken. Er zijn ook borden met zuignappen of een antislip bodem die schuiven voorkomt. Als het je moeite kost om je hoofd naar achteren te buigen en zo een glas leeg te drinken, kun je voor een beker met een neusuitsparing, rietje of tuit kiezen.

 1. Able 2 Kennedy drinkbeker
  Able 2 Kennedy drinkbeker 1 stuks Deze lichtgewicht beker met groot handvat is speciaal ontworpen om morsen te voorkomen.
  16,95
  1 stuks
 2. Able 2 Drinkbeker met deksel/handvatten
  Able 2 Drinkbeker met deksel/handvatten 1 stuks Deze drinkbeker heeft lange en platte handgrepen.
  6,95
  1 stuks
 3. Able 2 Beker met neusuitsparing blauw
  Able 2 Beker met neusuitsparing blauw 1 stuks Een uitkomst voor mensen die het hoofd niet naar achteren kunnen buigen.
  5,95
  1 stuks
 4. Able 2 Warmhoudbord
  Able 2 Warmhoudbord 1 stuks Het 2 vaks warmhoudbord houdt uw maaltijd langer warm.
  14,95
  1 stuks
 5. Able 2 Bekerhouder twee handvatten
  Able 2 Bekerhouder twee handvatten 1 stuks Diverse bekers en glazen kunnen met behulp van deze houder gemakkelijk vastgepakt worden.
  7,95
  1 stuks
 6. Specialized Beker Kennedy K&D
  Specialized Beker Kennedy K&D 1 stuks Beker Kennedy K&D 1st
  14,95
  1 stuks

Hulpmiddelen bij het schrijven

Voor mensen met reuma zijn verschillende soorten pennen ontworpen. Deze zijn ergonomisch vormgegeven, zodat de hand zo min mogelijk belast wordt. Ook voorkomen deze pennen dat de wijsvinger overstrekt of dat er drukpunten ontstaan in de duim. Een andere optie is het gebruik van een penverdikker. Deze schuif je om een bestaande pen of potlood. Het zachte schuimrubber zorgt voor minder vermoeidheid bij het schrijven en een goede grip.

 1. Vitility Penverdikker pengrip ana klein
  Vitility Penverdikker pengrip ana klein 1 stuks Deze zachte verdikkers hebben een anti-slip oppervlak en passen dankzij de profilering comfortabel in de hand.
  11,95
  1 stuks
 2. Able 2 Reumapen
  Able 2 Reumapen 1 stuks Met deze pen hoeft u maar weinig druk uit te oefenen.
  8,95
  1 stuks
 3. Able 2 Penverdikkers standaard
  Able 2 Penverdikkers standaard 3 stuks Deze driehoekige bolvormige verdikkers van soepel plastic passen op alle pennen en potloden van normale dikte.
  5,95
  3 stuks

Hulpmiddelen bij het lezen

Als je niet goed een boek kunt vasthouden, kun je een boekensteun gebruiken. Deze is opvouwbaar, zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen. Als je de letters slecht ziet, kun je een vergrootglas gebruiken. Als je voor een vergrootglas op een standaard kiest, hoeft je hem niet vast te houden. Je kunt hem zo boven je werk zetten. De draaiende arm zorgt ervoor dat hij op verschillende posities gebruikt kan worden. Ook handig als je van handwerken houdt of graag puzzelt.

 1. Able 2 Vergrootglas op standaard
  Able 2 Vergrootglas op standaard 1 stuks Vergrootglas op standaard met een verzwaarde basis.
  56,95
  1 stuks
 2. Essentials Boekenstandaard O&L
  Essentials Boekenstandaard O&L 1 stuks Boekenstandaard O&L 1st
  29,95
  1 stuks