Moeite met slikken van medicijnen

Veel mensen hebben problemen met het doorslikken van tabletten en capsules. U kunt het gevoel krijgen dat het medicijn achter in uw keel blijft steken. Daardoor kunt u het benauwd krijgen of gaan kokhalzen. Er zijn enkele praktische tips waardoor u in de meeste gevallen het middel toch makkelijk kunt doorslikken.

Hoofd voorover

Veel mensen gooien hun hoofd in hun nek wanneer ze een pil of tablet willen doorslikken. Het is echter beter om uw hoofd juist voorover te buigen. Door het hoofd voorover te buigen vergroot u de keelopening. Dit maakt het slikken dus makkelijker. Eventueel kunt u er wat water bij drinken. Veel mensen buigen het hoofd naar achteren, maar zo sluit de keelgang juist af en is het slikken lastiger.

Mag ik mijn tablet fijnmalen zodat ik ‘m makkelijker kan doorslikken?

Medicijnen fijnmalen

Medicijnen fijnmalen kan riskant zijn. Er zijn medicijnen waarbij het echt niet mag, bijvoorbeeld omdat ze een speciaal omhulsel hebben zodat ze niet te snel uiteenvallen. Door deze tabletten fijn te malen, worden werkzame stoffen sneller opgenomen dan de bedoeling is. Maar ook vanwege hygiënische redenen, het risico op een verminderde dosering of de smaak is het soms beter tabletten niet fijn te malen. Heeft u moeite met het innemen van uw medicijnen? Zorg in ieder geval dat u uw hoofd naar voren buigt. Op deze manier maakt u uw keelgat groter en wordt het doorslikken van uw medicijn gemakkelijker. Ook is het belangrijk voldoende water te gebruiken. Lukt het toch niet? Vraag uw Service Apotheker om advies.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen