Slaapproblemen en snurken

Deze informatie is tot stand gekomen in samenwerking met Alpine. Dertig procent van de Nederlandse bevolking heeft regelmatig last van slaapproblemen. Dit wordt onder andere veroorzaakt door een snurkende partner, buren die veel lawaai maken en verkeerslawaai. Slaapgebrek kan leiden tot gezondheidsproblemen en ernstige vermoeidheid met kans op een burn-out.

Leef.nl heeft een product om prettig mee te kunnen slapen

Gevolgen van te weinig slaap

Als u te kort of te weinig slaapt dan merkt u dat meestal direct. Slaapgebrek beïnvloedt de functie van de hersenen waardoor u overdag slecht of matig kunt presteren. Slaaptekorten zorgen voor een hele hoop problemen, waaronder aantasting van het geheugen, concentratievermogen en reactiesnelheid. Tevens worden uw fysieke gesteldheid en uw emoties negatief beïnvloed door te weinig slaap. Het belang van slaap wordt nog altijd zwaar onderschat maar is de oorzaak van talloze ziekten, gebrek aan herstel van ziekten en bepaalt uw dagelijks functioneren.

Oorzaken van snurken

Bij volwassenen is de oorzaak van het snurken meestal het gevolg van verschillende factoren: afwijkingen van de neus/keelholte, leeftijd, overgewicht, hormonale factoren, gebruik van alcohol, gebruik van medicatie met spierverslappende neveneffecten, roken, hooikoorts, etc...

Lawaai van de buren

Het staat vast dat burengerucht voor flink wat ergernis kan zorgen. Na verkeerslawaai staat het op de tweede plaats van meest voorkomende vormen van geluidshinder in Nederland, gevolgd door het geronk van vliegtuigen. Bijna 25% van de Nederlanders wordt ernstig gehinderd door lawaai van de buren.

Verkeerslawaai

Uit onderzoek van TNO Delft is gebleken dat mensen die in de buurt wonen van drukke verkeersplekken onrustiger slapen. Mannen slapen over het algemeen onrustiger dan vrouwen als er veel verkeerslawaai is.

Cijfers

  • Slaapproblemen : 68% van de bevolking heeft af en toe last van slaapproblemen
  • Slapeloosheid : 10 procent van de Nederlanders heeft last van chronische slapeloosheid
  • Snurken : Daar waar partners last van elkaar hebben in bed komt dat in 79 procent van de gevallen door snurken
  • 15% van de kinderen heeft slaapproblemen


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen