Weerstand

Weerstand is een ander woord voor afweersysteem. Dit is de bescherming van het lichaam tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Met een goede weerstand bent u beter beschermd tegen ziektes.

Hoe verhoogt u uw weerstand?

  • Neem voldoende rust. Slaaptekort is niet bevorderlijk voor uw weerstand.
  • Eet gezond en gevarieerd zodat u voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt.
  • Verhoog uw weerstand door minimaal een half uur per dag te bewegen. Oók als het buiten koud en nat is. Door te bewegen en regelmatig te sporten krijgt het lichaam voldoende zuurstof en kunnen afvalstoffen snel worden afgevoerd.
  • Infecties kunnen worden doorgegeven via ongewassen handen. Was uw handen daarom met een desinfecterende zeep of gebruik een desinfecterende gel wanneer geen water voorhanden.

Multivitaminen

Wie gezond eet, krijgt voldoende vitamines en mineralen binnen. De meeste mensen slagen er echter niet in om dagelijks de aanbevolen hoeveelheid van twee ons groente en twee stuks fruit te eten. Lukt het (tijdelijk) niet om gezond te eten? Overweeg dan het gebruik van een supplement om de weerstand op peil te brengen.

Alle producten voor 'Weerstand'


Bekijk producten (21)

Een verminderde weerstand

De lymfeklieren en witte bloedcellen spelen een belangrijke rol in de afweer. Als een virus een lymfeklier passeert, reageert deze door witte bloedcellen aan te maken. Door deze verhoogde productie, zwellen de lymfeklieren meestal op. Dit is vaak uitwendig voelbaar. De witte bloedcellen ruimen vervolgens het virus op. Bij een verminderde weerstand werkt het natuurlijke afweersysteem van het lichaam niet optimaal en loopt u meer kans op vervelende kwalen als griep en verkoudheid.

Weerstand en ziek worden

Een goede weerstand is helaas geen garantie dat u nooit ziek wordt. Bij een overmacht aan ziekteverwekkers, zoals bij een griepepidemie, kan het zijn dat de weerstand het verliest. Gelukkig zorgt een goede weerstand er meestal voor dat de klachten minder hevig zijn en dat u snel weer op de been bent.

Verhoog uw weerstand door minimaal een half uur per dag te bewegen.

Een verminderde weerstand heeft verschillende oorzaken, zoals:

  • stress;
  • slaaptekort;
  • ongezonde voeding;
  • sommige medicijnen, zoals chemotherapie, hormonen en prednison;
  • een ziekte die het afweersysteem aantast, zoals HIV.

Infecties kunnen worden doorgegeven via ongewassen handen. Was uw handen daarom op gezette tijden.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen