Wat is vitamine A?

Vitamine A, ook wel retinol genoemd,  is een vetoplosbare vitamine dat wordt opgeslagen in de lever. Vitamine A is belangrijk voor het lichaam. Zo speelt vitamine A een rol in het celspecialisatieproces, het draagt bij tot de instandhouding van normale huid en slijmvliezen en het ondersteunt het immuunsysteem en de conditie van het oog. Maar het menselijk lichaam kan zelf geen vitamine A aanmaken. Vitamine A wordt uit voeding gehaald. Lees hier in welke voeding en supplementen vitamine A zit. 

Vitamine A in voeding

Een manier om vitamine A binnen te krijgen is via voeding. Vitamine A kan in verschillende producten gevonden worden. Een belangrijke bron voor vitamine A zijn dierlijke producten. Denk hierbij aan vlees, vleeswaren, zuivel, vis en eidooiers. Maar ook door het eten van groenten als wortels en boerenkool en fruit krijg je vitamine A binnen. Dit gaat wel op een iets andere manier dan met dierlijke producten. In groenten en fruit zit namelijk bètacaroteen. Dit is een voorloper van vitamine A dat in het lichaam wordt omgezet tot vitamine A. 

Vitamine A in supplementen

Een andere manier om vitamine A binnen te krijgen is via supplementen. Met supplementen verhoog je de vitamine A inname, bijvoorbeeld met de vitamine A producten van Vitakruid. Deze kun je gebruiken als je een tekort hebt aan vitamine A. Op Leef.nl vind je nog veel meer vitamine A supplementen in verschillende vormen en doseringen. Lees ook verder op onze website over de dagelijkse inname van vitamine A, waar vitamine A goed voor is en over de rol van vitamine A tijdens de zwangerschap.

En bekijk ons hele assortiment aan vitamine A supplementen hieronder: