Beginnen met het geven van borstvoeding

Wilt u uw baby borstvoeding gaan geven? Borstvoeding geven vergt wat handigheid. Uw kraamhulp zal u de eerste dagen helpen bij het aanleggen. Hier vindt u een aantal tips.

Alle producten voor 'Borstvoeding'


Bekijk producten (42)

Borstvoedingscursus

Tijdens de zwangerschap kunt u zich al goed voorbereiden door een cursus te volgen. Hier leert u alles over de werking van borstvoeding, het aanleggen, hoe u weet of uw kindje genoeg voeding krijgt en het voorkomen en oplossen van problemen. De meeste kraamorganisaties verzorgen zo’n cursus of een informatiebijeenkomst.

Binnen één of twee uur na de bevalling gaat een baby meestal zoeken en happen. Leg hem dan meteen aan de borst.

De baby aanleggen

De baby is goed aangelegd als hij een flink stuk van de borst in zijn mond heeft. Uw kindje ligt tijdens het voeden met zijn buik tegen uw buik en zijn hoofd en rug liggen in één rechte lijn. Als zijn neusje tegenover de tepel ligt, kan de baby zijn mond wijd open doen om de tepel goed te pakken.

Voeden op verzoek

Voed zo vaak als uw kind dat wil. De eerste dagen zal de baby tien tot twaalf keer om de borst vragen. Na de eerste week zal de baby ongeveer zeven tot acht keer per dag gevoed willen worden, maar meer mag ook als hij daar behoefte aan heeft.

Leer de signalen van uw kindje herkennen door veel tijd met elkaar door te brengen. Zet hiervoor het wiegje bij uw bed.

Huid-op-huid contact

Zorg voor huid-op-huid contact tussen u en uw kind. Dit stimuleert de aanmaak van hormonen die nodig zijn voor de melkproductie. Bovendien blijft de baby lekker warm. Bijkomend voordeel: terwijl uw kindje comfortabel tegen u aan ligt, hebt u zelf uw handen vrij.

In ons assortiment vindt u de beste producten en adviezen voor de gezondheid van uw gezin.

Alle producten voor 'Moeder & Kind'


Bekijk producten (1438)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen