Borstvoeding geven na een borstverkleining

Borstvoeding ontstaat in de melkklieren en melkkanalen in de borst. Bij een borstverkleining wordt borstweefsel weggehaald om de borst kleiner te maken. Is borstvoeding geven nu nog mogelijk?

Na een borstverkleining kan er meestal nog borstvoeding worden gegeven als:

  • Als er nog voldoende melkklieren zijn.
  • De melkklieren verbinding hebben met de tepel.
  • Er voldoende onbeschadigde zenuwen aanwezig zijn die een prikkel kunnen sturen naar de hersenen om voor melkaanmaak te zorgen.

Wel of niet mogelijk?

Hoe meer melkklieren en melkgangen er weg zijn, hoe kleiner de kans dat er later (volledig) borstvoeding gegeven kan worden. Als de tepel tijdens de borstverkleining helemaal los is geweest van het onderliggende weefsel, is borstvoeding geven zelden mogelijk.

Bijvoeden

Als er niet voldoende moedermelk is, kan de baby worden bijgevoed met kunstvoeding. Veel vrouwen combineren borstvoeding lange tijd succesvol met bijvoeding. Als er met bijvoeding wordt gestart, is het belangrijk om ook te beginnen met afkolven van de melk. Hierdoor krijgen de borsten een extra stimulans voor de melkproductie. Zolang bijvoeding nodig is, is het verstandig om te kolven. Wanneer na de tweede week blijkt dat de melkproductie niet verder toeneemt, kan het kolven afgebouwd of helemaal gestopt worden.

Om de melkproductie op gang te houden, is het verstandig om te kolven.

Alle producten voor 'Borstkolven'

Bekijk alle producten >

Pijnklachten

Als er voldoende borstvoeding is, kan het zuigen van de baby pijnklachten veroorzaken door de operatie en het littekenweefsel. Soms is het dan toch beter om te stoppen met het geven van borstvoeding.

In ons assortiment vindt u de beste producten en adviezen voor de gezondheid van moeder en kind.

Alle producten voor 'Moeder & Kind'


Bekijk producten (2109)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen