De juiste haarverzorging voor geverfd haar

Geverfd haar vraagt om andere haarverzorging dan niet geverfd haar. Er is ook een verschil tussen haarverzorging voor gekleurd haar en haarverzorging voor haar dat met peroxide behandeld is (geblondeerd).

Wat doet een haarkleuring met het haar?

Haar is in principe ‘dood’ terwijl het groeit, maar toch wordt er vaak gesproken over gezond of levendig haar. Wanneer u het haar kleurt, kan de buitenste laag (cuticula) beschadigd raken. Hierdoor ziet het haar er minder gezond uit en glanst het minder. Om het haar er levendig uit te laten zien, is het van belang dat de cuticula in goede conditie is. Een haarkleuring zonder peroxide is meestal niet erg schadelijk voor het haar, waardoor het een gezonde uitstraling behoudt.

Alle producten voor 'Speciaal voor gekleurd haar'

Bekijk alle producten >

Om de haarkleur lange tijd zo mooi mogelijk te houden, is het verstandig om haarverzorging voor gekleurd haar te gebruiken.

Peroxide

Haar dat bewerkt is met peroxide om het op te lichten, is vaak in slechtere conditie. Dit komt doordat peroxide het kleurpigment in de haarschacht moet verdrijven om het haar lichter te maken.

Extra verzorging voor geblondeerd haar

Geblondeerd haar is vaak poreus en heeft extra hydratatie nodig. Verzorg het haar regelmatig met een diep hydraterend masker dat u op vochtig haar aanbrengt. Wikkel het haar in een warme, vochtige handdoek en laat het een paar minuten intrekken. Door de warmte staan de haarschubben open, zodat het product beter binnen kan dringen. Daarna spoelt u het masker uit met lauwwarm of koud water voor een gezonde glans.

Gekleurd haar op vakantie

In de zon licht uw gekleurde haar op. Ook droogt zon, zee en chloor het haar uit, waardoor de kleur dof kan worden. Bescherm uw haar in de zon met een UV haarspray of -olie en draag een hoed of doekje op het hoofd ter bescherming.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen