Handige apps bij de ziekte van Parkinson

Tegenwoordig zijn er verschillende handige apps beschikbaar voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Handige apps bij de ziekte van Parkinson

Parkinson oefeningen

Sinds kort is de gratis app Parkinson Oefeningen verkrijgbaar in zowel de Apple App store als de Google Play store. Deze app, de eerste in zijn soort, bevat meer dan vijftig instructies op video en heeft een ingebouwde metronoom voor het ondersteunen van ritmische bewegingen zoals lopen.

Medicatie-innameherinnering

De MedRemind app herinnert patiënten eraan hun medicijnen in te nemen, omdat dit vaak wordt vergeten of uitgesteld. Dit kan gevolgen hebben voor de genezing of het onder controle houden van uw aandoening.

Herhaalmedicatie aanvragen

Met de MedicijnKluis app beheert u uw medicatie en kunt u eenvoudig uw herhaalmedicatie aanvragen bij uw huisarts en apotheek. U kunt de tijdstippen waarop u uw medicijnen hoort in te nemen vastleggen, zodat de MedicijnKluis app u hieraan kan herinneren.

Activiteiten plannen

De Activiteitenweger is een hulpmiddel voor het plannen van activiteiten binnen de grenzen van uw hoeveelheid energie. De ergotherapeut kan u leren deze app te gebruiken.

Zorgverzekeringen vergelijken

Met de Keuze.nl app is het mogelijk alle zorgverzekeraars te vergelijken met uw smartphone of tablet. Service Apotheek heeft hier de website Zorgverzekeringsanalyse.nl voor. http://www.zorgverzekeringsanalyse.nl/

Revalidatie

Op de website Revalidatieapps.nl kunt u verschillende apps vinden om het verdelen van de aandacht en het leren organiseren en plannen te oefenen.

Gaming

Gaming is onderzocht werkzaam bij de ziekte van Parkinson. Het verbetert de aandachtsverdeling. Aanvullende cognitieve revalidatietherapie door de ergotherapeut en fysiotherapeut is wel noodzakelijk om het geleerde van het gamen te kunnen toepassen in het dagelijkse functioneren.

Nieuws

Voor nieuws op het gebied van de ziekte van Parkinson en parkinsonisme zijn de website van de ParkinsonVereniging en de website van ParkinsonNet belangrijke en betrouwbare informatiebronnen: parkinson-vereniging.nl en parkinsonnet.nl

Op Leef.nl vindt u hulpmiddelen en zelfzorgmiddelen om het leven met Parkinson makkelijker te maken en bijkomende klachten te verminderen.

Alle producten voor 'Parkinson'


Bekijk producten (213)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen