Vaginale droogheid

 1. Droge ogen en een droge mond door het syndroom van Sjögren

  Droge ogen en een droge mond door het syndroom van Sjögren

  Het syndroom van Sjögren valt onder de reumatische aandoeningen. De meest belastende klachten doen zich echter niet aan spieren of gewrichten voor, maar zijn droge ogen en een droge mond. Het syndroom van Sjögren wordt door deskundigen beschouwd als een auto-immuunziekte. Hierbij keert je immuunsysteem zich tegen jouw eigen lichaam. Als gevolg hiervan raken bij deze ziekte klieren ontstoken. Vaak zijn dit de traan- en speekselklieren, maar ook de klieren in de huid en vagina kunnen worden aangetast.

  Tegen veel klachten die optreden bij het syndroom van Sjögren kun je zelf iets doen
  Lees meer »
 2. Bijwerking van bestraling: Minder zin in seks

  Bijwerking van bestraling: Minder zin in seks

  Over het algemeen heeft bestraling geen invloed op seksueel gebied. Maar emoties en bijwerkingen van de behandeling kunnen er wel voor zorgen dat je minder zin in seks hebt. Soms belemmeren de bijwerkingen van de behandeling de seksualiteit.

  Lees meer »
 3. Seks na de zwangerschap

  Seks na de zwangerschap

  De eerste keer seks na de bevalling is voor veel stellen een spannend moment. Vanaf wanneer mag het weer? Je leest het hier.

  Vanaf wanneer mag er weer gevreeën worden?

  Zowel de zwangerschap als de bevalling hebben een grote impact op jouw lichaam. Het lichaam moet herstellen van de zwangerschap en bevalling.

  Lees meer »
 4. Seks en de overgang

  Seks en de overgang

  Tijdens de overgang treden er allerlei lichamelijke en geestelijke veranderingen op bij de vrouw. De misschien wel meest delicate verandering die kan optreden tijdens de overgang, is een veranderende behoefte aan seks.

  De volgende tips kunnen helpen:

  • Neem langer de
  Lees meer »