Apotheker
Lolita is ruim tien jaar werkzaam geweest als allround openbaar apotheker in Laren (NH) en Eemnes. Nu schrijft Lolita artikelen voor Leef.nl en ondersteunt zij het team met farmaceutische kennis.

Mijn eerste ontmoeting met een teek

Afgelopen vakantie in Duitsland was het raak. Na een wandeling door het bos, controleerden we onze kinderen en zag ik iets zwarts achter het oor van mijn oudste dochter zitten; een teek! Gelukkig wist ik nu wat voor insect het was. Dat is heel lang niet zo geweest. Als echt stadsmeisje zonder huisdieren had ik, totdat ik in de apotheek kwam werken, nog nooit van teken gehoord. Laat staan gezien.

Ik maakte er pas kennis mee toen ik op de balie van onze apotheek een foldertje zag staan. De teek was daar namelijk een jaarlijks terugkerend onderwerp in  voorlichtingsmaterialen. Heel terecht overigens, want de teek rukt aardig op. Ik leerde niet alleen wat een teek is en hoe een tekenbeet voorkomen kan worden, maar ook hoe teken het beste verwijderd kunnen worden. Ik kon dus bij mijn dochter het geleerde onmiddellijk in praktijk brengen. Dat voorkomt een hoop paniek en ook problemen. Teken kunnen immers de ziekte van Lyme overbrengen. Gelukkig is de kans hierop heel klein als de teek binnen 24 uur verwijderd is. Toch heb ik de datum, precies zoals het hoort, in mijn agenda gezet en de plek van de beet nog af en toe bekeken.

 

De volgende verschijnselen kunnen wijzen op de ziekte van Lyme:

 

•             een rode of blauwachtige, ringvormige vlek;

•             griepachtige verschijnselen, binnen drie maanden na een tekenbeet;

•             dubbelzien of een scheef gezicht krijgen;

•             pijn, tintelingen of minder kracht in arm of been, lang na de beet;

•             Eén of meer dikke, pijnlijke gewrichten, lang na de beet.


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen